Na jakiej stacji tankujesz?

U jakiego ssaka? A jaki masz skuter? Z modułem czy aparatem zapłonowym? Jaką benzynę zawsze lałeś?
Lej na Bliskiej, Shellu i Orlenie. Markety sobie daruj, bo długo nie pojeździsz.

adrianswdn napisał:

Wole tam niż u "ssaka" <-- paliwo do dupy ma. Ale niedawno otworzyli bliską niedaleko mnie więc tam będę lał a jeszcze jedno co będzie wydajniejsze 95 czy 98 ?

Zależy jaki masz skuter

Zrób sobie test - wlej ze trzy razy tej i tej i sprawdź ile Ci pali. I lej tę, której pali mniej :-)

A ogulnie to jest to samo oni nalewają do cystern środki

Nie do końca to samo. Jest różnica.

Czytałem artykuł przychodzi 95 i robią 98 doleją jakiegoś STP

Ja zawszę tankowałem 95 na BP ale wczoraj zalałem do pełna Vpower z Shella i już nigdy więcej 95 z BP. Na tym Vpowerze szybciej się zbiera i nie jest taki zmulony jak to było na 95 ;]

Kapu pojeździj tym Vpowerze z 200 a nawet 300km zobacz ile ci połknie na 100 i zobacz tłoki w jakim masz stanie a potem sam ocen czy byłoby warto. Moim zdaniem to paliwo ma za wysoką temeperaturę spalania a co za tym idzie silnik się mocniej grzeje a na tym cierpią tylko jego układy. Zamulenie może powodować brudny filtr powietrza i paliwa

Sam nie wiem co o tym myśleć. Wiele osób nawet na skuterowo poleca lać vpowera i nikt nie wspomniał o tym o czym mówisz. Tak btw. vpower to 95 a nie 98 ;]

Na Orlenie :)

Krzysiek jak mu sie tłoki przepalaja jak ono nie ma 100 oktan pic na wodę tam wiencej stp leją

Dlaczego 306-ka na 98 paliła pół litra mniej niż 95 i lepiej się zbierała? Sprawdzone na tysiącach kilometrów.
V-Power lałem i było super ale gdy wróciłem na zwykłą 95 miałem problemy z duszeniem przy zimnym silniku po zejściu ze ssania:
http://www.skuterowo.com/forums/topic/dziwne-duszenie

No i zbliżamy się do 5zł za litr PB95, PB98 Już ponad 5zł

Jak dobrze, że sezonu nie ma... Miejmy nadzieję, że do marca stanieje benzyna. :roll:

Czy to prawda, że w Warszawie 95 już kosztuje przeszło 5zł?

Dzisiejsza cena ze stacji orlen w Tarczynie PB95-4.94zł , PB98-5.19zł

Będę musiał zobaczyć ile u mnie kosztuje, dawno nie tankowałem.

Ja tankowałem zawsze praktycznie gdzie popadnie-Statoil, BP, Shell, Orlen, przy markecie-i nic, cacy.A ceny w Wawie muszę przychaczyć, po drodze do szkoły koło kilku stacji przejeżdżam to obejrzę.

Piaseczno Shell - 98 4,99 95 4.85 ON 4,60

polecam portal http://www.stacjebenzynowe.pl