Witam, a więc mam takie pytanko;
Mam peżota jet forca, a do dotarcia muszę zrobić 500km. Aktualnie mam 402 km. Jak wiadomo na dotarciu skuterek oszczędzałem itp, ale dziś koleżanka poprosiła mnie pięknie bym ją podwiozl do szkoly, gdzie chce złożyć papiery. No i teraz mam dylemat, czy mogę wziąsc druga osobe po takim przebiegu bez zbytnich konsekiż Dodam że droga to jakieś 6km w jedną stronę wiec ok 12km w 2 osoby.
Jeżeli można bez problemu już pojechać w dwie osoby, to jakoś go oszczędzić, ograniczyć wysokie obroty/prędkość?
Dzięki za odpowiedzi, za najsensowniejsze bd pomógł …
To co napisałeś jak dla mnie nie ma sensu ^^kilerek997 napisał:
Dodam że droga to jakieś 6km w jedną stronę wiec ok 12km w 2 osoby.
Możesz spokojnie jechać we 2 tylko go nie żyłuj za bardzo i nie przegrzej ;] Mozesz choćby w 10 jechać jak upchasz i nie połamiećsz ^^ byle ze zmieńnymi obrotami jeździć i nie przegrzać.
Pozdro
wiesz ja docierałem malossi sporta i po jakiś 400 km jechałem z kumplem ok 10 km i na razie cylinder żyje i nic się nie zapowiada na jego umarcie , ale tez delikatnie jeździj ,żeby pierścienie nie miały z byt dużego oporu , ale z tego co wiem one osadzają się już po ok 200 km
ja tez docierałem malossi sporta i jak miałem chyba 250km juz w dwoch jezdzilismy nic się nie stało…
ok, tak więc reasumując temat. Można jeździć we 2 na dotarciu po około +/- 250km i nie w zbyt długie trasy oczywiście nie żyłując. Dzięki wszystkim;
do zamknięcia
Jak koleżanka ładna to nawet po 10km docierania warto wozić
Wino - pies na baby