Muł, przerywał i zgasł - nie chce odpalić.

Siemka :) moja apka coś padła. od 2 dni ? jakoś zaczęła mi mulić przy starcie, wczoraj i dziś jak dawałem gazu tak 3/4 to taki muł na starci i przerywała, szarpała, dziś jechał i tak własnie zaczęła co raz wolniej jechać i zgasła, nie wiem czemu aku praktycznie od razu padło, rozrusznik coś dziwnie chodzi.. podłączyłem pod samochód to teraz zaczął pykać.....ogólnie, zaczęła dziwnie chodzić od kilku dni. Co może być powodem ? mi na pierwszy ogień przychodzi że to świeca i gaźnik do czyszczenia, jutro to sprawdzę, kupie nową świece i zobaczymy co będzie.

Przyczyn może być wiele... Musisz wszystko sprawdzić: jaka iskra, wszystkie przewody (paliwowe, powietrzne, podciśnieniowy), itp... Gaźnika też nie zaszkodzi wyczyścić ;)

No to tak... Iskra jest, gaźnik wyczyszczony. Okazało się że sprężyna dociskowa jest pęknięta..... Zmieniłem na inna. Jakoś inaczej pali.. inaczej chodzi rozrusznik.. Odpaliłem go 2 razy i tak dziwnie. Odpalił dałem leciutko gazu, jak puściłem to tak od razu nawet nie schodził z obrotów, odcina zapłonu.. nie wiem o co chodzi ;/ zatarty ?