Witam pewnegi dnia jadąc jakieś 70 km/h przypadkiem wjechałem w dziurę :/ i wtedy też pasek mi pękł był cały rozerwany ... Że mam w rodzinie wuja który się na tym zna to wymienił mi ten pasek wtedy też powiedział że rolki są strasznie zajechane , niestety nie wymieniłem ich można powiedzieć że olałem to ;/ No niestety po wymienionym pasku już nie było tak jak wcześniej skuter jedzie do 45 maxx w ogóle nie ma siły myślałem że po jakimś czasie się ulegnie pasek jednak nie ... Jak myślicie czy to wina tych rolek czy może zły pasek jest założony ?
Niekiedy pasek musi się ułożyć - cierpliwości ( szczególnie dotyczy pasków dłuższych od 669 - czyli większości skuterów)
Ile mniej więcej należy przejechać km aby pasek się ułożył ?
ja tak samo miałem jak założyłem kwadratowy pasek za 12 zł firmy WM Motor. Zmień pasek na f-me Bando/Dayco/Malossi/Motoforce
A ja powiem tak. daleś gafe że nie zaiteresowałes sie rolkami, ale ok, mi tubylcy :D też polecili pasek bando dałem za niego 50taka. A w między czasie przerobiłem paski za około od 15 do 30 zł, i z każdym było tak samo, 100 km, i rozciągniety o około 3cm,czyli jak powinienem mieć 729,to robił sie 732. Dużo nerwów stresu a wystarczyło powiedzieć sprzedawcy w sklepie że badziewia nie chce.
Pasek będzie sie układał w zależności jak będziesz jeździł główinie od obciążenia, ale nie spodziewaj się ze pasek za 20 zeta ułozy sie ,bo się predzej rozciągnie. A z tego co wiem, to moze sie układać przez około 500km. Powinieneś dobrze przyjżeć sie wariatorowi, bo wiem że w chwili gdy zerwiesz pasek podczas jazdy to z wario może dostać po głowie i to mocno, kwalifikują się do wymiany. Wie to, bo jak mi pasek strzelił to wario też sie posypało.