Witam Mój skuter to Kymco Super 9. Jest on 1500 kilosów po szlifie. Zamontowany jest w nim wydech technigas next r. Rolki coś około 6,5 grama. Dysza jest zwiększona na około 90. Reszta jest prawdopodobnie seria. Na starcie ma wielkiego muła… ale gdy złapie już wysokie obroty to idzie jak burza do około 65 km/h i znowu łapie muła. Gdy już dojdzie do 80 km/h to łapie kopa znowu i leci do 95 km/h (mierzone samochodem !!! sam się dziwie ze takie osiągi). I tu jest moje pytanie. Jakie mam założyć rolki, sprężynę centralną, sprężynki sprzęgła żeby wyeliminował muły… Myslałem o zestawiku rolek: http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=268&osCsid=cbe0d4a8530a303cea2ecc72e5741f4e Sprężyny centralne: http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=2685&osCsid=cbe0d4a8530a303cea2ecc72e5741f4e i jeszcze ?lizgi zmienić bo mam wyszczerbione http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=374&osCsid=cbe0d4a8530a303cea2ecc72e5741f4e Czy te rzeczy wystarczą żeby wszystko wyregulować?? Aha i czy jeżeli wymienie wate w tłumiku bo jest dość stara już to polepszą mi się osiągi / start ??
No jeżeli bardzo stara to Ci polepszy, tzn będą takie jak z nową:P Musisz pokombinować ze sprężyną i sprężynkami. Rolki jakie masz seryjne? (waga)
Niestety nikt ci nie powie dokładnie co masz założyć. To wszystko reguluje się motodą prób i błędów.
Napisać, że ma 6,5 grama…PodLy napisał:
Rolki jakie masz seryjne? (waga)
Napisać że ma 6,5 ale nie napisać czy to waga seryjnych rolek w jego maszynie czy poprostu sam sobie takie wsadzić.
Seryjne rolki mają 8,4 grama a teraz mam ok. 6,5 Jeżeli założe 5,5 grama to sprężyna 20 % wystarczy ?? Czy jeszcze sprezynki sprzegla ?
Jak ma muła przy samym ruszaniu to sprężyna centralna… Po o Ci sprężynki sprzęgła jak rusza na odpowiednich obrotach to nie ma sensu kupować mocniejszych sprężynkach. możesz kombionować z rolkami, a sprężynki…no tak jak mówię jak czujesz że startuje z zbyt niskich obrotów to możesz sobie kupić jakieś mocniejsze…tak to nie ma sensu…
Ma sens... Bo jeżeli silnik ma za mało momentu obrotowego w tych obrotach w których ma muła to potrzeba startu z wyższych obrotów.koper26 napisał:
a sprężynki...no tak jak mówię jak czujesz że startuje z zbyt niskich obrotów to możesz sobie kupić jakieś mocniejsze...tak to nie ma sensu...
Ruszanie zależy zarówno od sprężyny centralnej, jak i sprężynęk sprzęgła. Muła przy ruszaniu zredukujesz twardszymi sprężynkami i sprężynę centralną +15%/+22%. Przy twoim tuningu nie jest wymagana twardsza. Sprężynki sprzęgła mają o tyle do powiedzenia przy większych prędkościach, że tylne koło nie reaguje na niskie obroty “obcięte” przez sprężynki. To może stanowić twój problem, bo w pewnym zakresie obrotów twój silnik po prostu nie daje sobie rady. Dlatego trzeba je “obciąć” przy pomocy twardszych sprężynek, żeby silnik mógł od razu wskoczyć na wysokie obroty. Oczywiście kluczową rolę odgrywają tu także rolki wariatora. Ja proponują spreżynki o twardości średniej (najlepiej żółte Polini, nie wiem czy do Kymco są) i centralną, jak już napisałem Polini +15% lub Metrakit +22%. Rolki na razie zostaw w spokoju. I tak są dwa gramy lżejsze od seryjnych.
Ok zrobić tak jak powiedział sunny. Ale jeszcze kupie na wszelki wypadek od razu zestaw rolek… Jak nic nie dadzą to zostane na tych co mam…
Moim zdaniem problem leży w przełożeniu napędu a nie w sprzęgle, bo co z tego że załapie na wyższych obrotach jak przełożenie dalej nie trafia w momęt obrotowy i dalej będzie muł… Tak jak mówi sunny15 sprężyna centralna +15%/+22%, a sprężynki sprzęgła hmm… ja miałem tak że na seryjnych sprężynkach i moim “wstępnym tuningiem” dojeżdżając do skrzyżowania sprzęgło ciągneło mi do ostatniego momętu dopiero jak praktycznie już stażem to puszczało- założyłem +30% i pomogło ale start praktycznie się nie zmienić. Takie jest moje zdanie…ale jak już chcesz to kup sobie jakieś minimalnie twardsze, jednak jak był założyć same sprężynki bez ruszania reszty to zobaczyłbyś,że różnica jak by w ogóle była to minimalna…