muł do 20km/h rolki czy centralka + sprężynki ?

witam mój skuter jedzie szybko dopiero po przekroczeniu 20km/h nie mam dużo pieniędzy więc się was pytam ;] mam wydech zx i rolki 3.5g wcześniej miałem 4.8g i jechał dopiero od 50km/h.więc rolki wymienić na lżejsze ? Podrawiam

Rolki musisz kupić najlepiej jakiś pakiecik, od 3g np. do 5 i mixować, które pasują, ew. wyregulować sprzęgło, zmienić w nim sprężynki, których komplet, kosztuje 10zł.. w komplecie masz miękkie, średnie i twarde, zakładaj po kolei i kombinuj, na jakich bd najlepiej, ew. wyreguluj gaźnik, może na początku dostaje za dużo paliwa i musi chwile przepalić.

gaźnik jest na w regulowany[kawa z mlekiem] czyli chińskie sprężynki sprzęgła się nadają ? nie są do dup. ? ;]

Jeżeli ten gaźnik ma wieczko metalowe, to jest z 139QMB, a jeżeli plastikowe, to być może 139QMA lub inny silnik, tego nie wiem na 100%, powiedz, jaki to model skutera, jaką masz centralkę, jakie sprężynki.

Muła może mieć również przez niewyregulowane zaworu, wolniej się otwierają, a dostają zbyt bogatą mieszankę benzyny i dlatego go przymula, bo zawory nie wyrabiają z benzyną, potrzebują chwile i dopiero, ale tak jak mówię, podaj mi jakie masz sprężynki i centralkę.

Jeżeli chodzi o sprężynki, to tak:
Miękkie: Od bardzo niskich obrotów startuje ( szybciej się zbiera )
Średnie: Startuje od ok 1.5-3tys. ( dopasowanie neutralne, prędkość, jak i przysp. )
Twarde: Od wysokich obrotów ( duża prędkość, przeciętne przysp. )

Od centralki też może to zależeć, jeżeli masz białą sprężynę malossi, to być może jest ona zbyt twarda, jak na to sprzęgło ( nie wiem jakie je masz, ale tylko piszę, co przypuszczam )