Motorower na początek

Daroi napisał:

Kupię raczej chińczyka. Choć może Junaka lub Ferro. ;p Nie chcę Rometa, bo jakoś nie ufam tej marce (większość moich znajomych ma skuter/motorower romet i mają wiele kłopotów). Zastanawiam się też nad Benzerem Yankee/Aston.

Przecież wszystkie te marki Junak, Ferro i Romet składają swoje motorki z identycznych chińskich elementów, produkowanych przez tą samą fabrykę. Nieco inaczej stylizują swoje wyroby. Skąd więc ta podejżliwość do akurat firmy Romet? Ale zrobisz jak chcesz, to w końcu twoje pieniądze. Życzę Ci abyś trafił na udany dobrze poskładany egzemplarz. Moja rada. Jak już kupisz jakiś motorower, poproś kogoś albo zleć w autoryzowanym serwisie, by posprawdzali dokładnie wszystkie elementy, podokręcali luźne śruby, wyregulowali motorek. Docieraj sprzęt zgodnie z zaleceniami z tego forum, często zmieniaj olej silnikowy. Może z zakupem powstrzymaj się do stycznia, lutego, natrafisz na wysprzedaże rocznikowe, zawsze kilka stówek zaoszczędzisz. Pamiętaj o odpowiednim ubiorze. Nawet przy małych prędkościach możesz sobie zrobić dużą krzywdę jak będziesz nieodpowiednio ubrany. Nie żałuj kasy na dobry kask, kurtkę, rękawice. Za śmieszne pieniądze możesz wykupić dodatkowo AC - wież mi, będziesz spał spokojnie wiedząc, że jak ktoś buchnie Ci motorek, to dostaniesz za niego odszkodowanie.

Daroi mam pytanie, jak mógłbyś napisać na gg 11055103. Też mam 13 lat chciałbym się o coś spytać

proszę, napisałem. :)

http://tablica.pl/oferta/gb-street-72-50ccm-okazja-pilne-CID5-ID1Dm2z.html

Romet RR50 różni się od Pro50 choćby rozmiarem i ramą, jest zupełnie inna, na RR50 miałem okazję przejechać się i powiem wam że lepiej mi się jeździło niż na Pro50. Sam posiadam motorower podobny do Pro50 i szczerze go wszystkim odradzam. Może na wiosnę dokupię bak, lampę przód, owiewkę i zacznę normalnie tym jeździć.

Jak chcesz nowy a nie masz zamiaru tuningować większym cylindrem szukaj Zetki 50.