Witam motorower 2t na 3 i 4 biegu przerywa, szarpie. Odpala bez problemu. Ustawiłem iglice na 1 ząbek na górze oraz zmienialem poziom paliwa na plywaku. Czy to przez iglice że za mało paliwa dochodzi? Czy może być coś innego?
Spróbuj wyregulować gaznik
Dzięki za info kolego😊 czyli jak wkrece srubke od mieszanki paliwo-powietrze to wtedy dostanie więcej paliwa tak? Myli mi się to w którą stronę mam kręci. I powiedz mi jak tak się dzieje ze brakuje paliwa na 3,4 biegu to może być tak że zatre silnik?
Kolego jest wiele fajnych artykułów o regulacji gaznika . Poczytaj sobie , bo ja kiepsko tłumaczę
Ok rozumiem cię. Tylko odpowiedź mi na pytanie czy przez takie coś można silnik zatrzeć?
Może tak być jeśli jest nieprawidłowy stan mieszanki paliwowo-powietrznej. Spróbuj go wyregulować . Jak nie da rady to szukamy innych przyczyn . Cociażby w samej skrzyni biegów
Ok. Ale na postoju dobrze się wkreca na obroty. Odpala za 1. Z tego co jeden pisał to nie można tak zatrzeć silnika. Ale wolę też innych wysłuchać. Bo niektórzy niby chcą pomóc drugiej osobie ale jednak szkodą. Brak słów. Możliwe że jutro będę coś robił. Jak zrobię i będzie ok to napiszę a jak nie to też napiszę. Pozdro😊
na postoju nie ma obciążenia wiec nie ma znaczenia moc jaką generuje nawet jak generuje tyle co kot napłakał - dlatego się wkręca.