Witam, niedługo robię prawko kat B lecz chciałbym kupić jakiś motorek, którym mógłbym jeździć mając tą kategorię, więc w grę wchodzi tylko 50cm³. Co polecacie w tej kwocie do 3000zł (oczywiście używane)? Nie interesują mnie skutery, chcę coś z manualem co da radę od czasu do czasu przejechać przez las po ubitych drogach, oczywiście bez szaleństw, ale jednocześnie będzie nadawać się do codziennej jazdy po drogach. W grę wchodzi tylko czterosuw, najlepiej gdyby mało palił. Dobrze też, aby po jakiś mega prostych modyfikacjach lub zdjęciu blokady (nie wiem dokładnie na czym to polega) pojechał te 70km/h. Będzie w tej cenie coś co spełni moje oczekiwania? I jeszcze tak na marginesie druga sprawa, mieszkam w bloku i garażowanie motorka ani trzymanie na parkingu strzeżonym nie wchodzi w grę, więc chciałem zapytać, czy jeśli będzie stał przez blokiem w pokrowcu przypięty łańcuchem gdzieś i z blokadą na tarczę z alarmem to czy nic mu się nie stanie, nawet jeśli będzie ulewa/burza? Z góry dzięki za odpowiedź.
w tej kwocie kupisz jakiegoś używanego chińczyka typu Router ws50, GB Street 50, Yamasaki 50, Barton Volcano 50.
Szału jakościowego i estetycznego nie bedzie bo to budżet minimum nawet na chińczyka.
Czy te wymienione przez ciebie dadzą radę do przejechania się po lesie i czy pojadą te 70km/h? Nie będzie z nimi kłopotów z rejetracją albo ubezpieczeniem?
porobione pojadą 70 ale to nie są motorowerki do ciorania po lesie.
Tzn utwardzoną żwirówką przejadą i nie umrą ale to nie do tego jest. Do takich zabaw potrzebujesz crossa typu peugeot XP albo yamaha DT. Ale one beda miały milion lat i tysiąc napraw za sobą i nie bedą 4T - wiec nie są zgodne z założeniami.
Jeździłem po lesie Simsonem S51 mojego kolegi i było świetnie, dobrze gdyby udało się znaleźć coś o podobnych możliwościach terenowych.
to świetnie że było świetnie tylko że Simson S51 to jest 2T a ty chciałeś 4T, po drugie Simson S51 ma miedzy 30 a 40 lat i już sie nie produkuje takich motorowerów i po trzecie chyba nie widziałeś chyba cen jeżdżących S51.
Reszte już ci napisałem.
No to ja nie piszę, że chce Simsona tylko napisałem, że coś o podobnych właściwościach terenowych w czterosuwie.