Witam,posiadam skuter Longjia exactly 50,jednak zdecydowanie wolałbym coś z biegami.Szukam motoroweru z którym nie będę wstydził się pokazać,wiem,że 2000tyś to mało,ale mam nadzieję że coś się znajdzie.Mieszkam na dość górzystym terenie,wiec chciałbym by motorower spokojnie wyjechał pod górkę z dwiema osobami.Skuter na prostej rozpędza się do 80km/h więc fajnie by było gdyby motorower nie był gorszy.
motorower nigdy nie bedzie gorszy bo nie ma paska tylko łańcuch wiec wiecej mocy przenosi na koła. średnio 15-30% więcej z tego co wyprodukuje silnik ląduje na kole
No tak,ale z tego co słyszałem te motorowery do 2000,nie wyciągają więcej niż 70km/h…poza tym kumpel kupił chyba jakiegoś bartona i nie ma szans,by wyjechał nim w dwie osoby pod górkę.
A ja Ci poradzę suzuki rg 50. Fakt nie jest młody ale jak na swoją pojemność ma dużą moc zobacz
A co myślicie o Junak 901 z 2011r,przebieg 7tys za 1800zł,gościu mówi,że wszystko sprawne,wystarczy tylko nowy lakier nałożyć,ale z tego co wiem to nie jest to takie tanie.Myślę też nad kupnem barton sprint 50.
Ale te oba nie różnią się zbytnio od tego co ma Twój kolega
Heh,wombat wspomniał,że motorower nigdy nie bedzie gorszy,ja posiadam co prawda chiński skuter,ale nie było takiej górki pod którą bym nie wyjechał z 2 osobą.Wiece jak to jest?
nie “nigdy” tylko jeżeli bedziesz miał silnik 4KM w skuterze z CVT i motorowerze z łańcuchem i biegami to zawsze więcej z tych 4KM trafi na asfalt w motorowerze.