Witam
Znajomy polecił mi te forum, ponoć cieszy się sławą, może mi pomożecie, sezon już się kończy powoli, ale mam pytanie, Jestem kobietą mam 27 lat, moj brat jeździ na kymco city 125, skuter niczego sobie, ale brakuje zmiany biegów, czy znajde coś dla dość wysokiej kobiety bo aż 190cm i dośc szczupłej co może zdziwić, jakąś biegówke w granicach do 7000zł? mam prawo jazdy albo od roku dopiero, samochodem nie jeżdzę bo mnie nie stać, a czesto używam skutera brata, co prawda jest to nie legalne, ale to zależy czy ktoś szpanuje czy nie.
Szukam jakiegoś motocykla lub motoroweru jeśli chodzi o 50cm, do dojazdu do pracy, koniecznie musi być to biegówka, nie wyobrażam sobie jedno śladu bez skrzyni :) pojazd jaki bym chciała zakupić, musi być dobry solidny, Brat polecał mi kymco pipe, ale nie wiem taki nijaki dla mnie.
Druga sprawa wiem że to nie legalne i mogą być problemy, czy np zakup 125cm z rejestracja na 50cm ma sens? ja jestem z gdańska na skuterze brata jeżdżę jakieś 3 lata, wiem że kiedyś a nóż widelec może być kontrola, chociaż tu w trojmieście na każdej prostej stoją w srebrnych rumakach.
Chodzi mi tu głównie o oszczędzanie aby po zdobyciu prawka co może być nie takie łatwe nie robić dodatkowego koszta i kupować kolejny motocykl o większej pojemności. Czy po prostu kupić 50cm3 i uczyć się na tym, ale co za tym idzie wiekszośc biegówek jest 4t i właśnie dlatego moja myśl nad 125cm...Wiem pewnie ktoś tu powie że jestem głupia, ale bywa przyznaje się
Myślałam nad zakupem takich cacuszek:
Derbi GPR 50
Aprilia RS50
Lub Yamaha TZR50
te modele bardzo mi się podobają, a plan przy zdaniu prawka jest zakup KTM Duke naked raczej 125, wiekszej pojemności mi nie trzeba, ale to na początek to tylko takie gadanie.