Panowie i Panie mam problem. Mam 50 lat i nigdy nie zrobiłem prawka. Chciałbym kupić jakiś urzywany motorower 50 ccm, ale… mam ponad 204cm i ważę w okolicy 200kg. I raczej trudno schudnąć z mięśni… Tak więc może coś doradźcie tylko priszę bez głupich komentarzy o wadze. Przy tym wzroście i siłowni niestety waga szybko rośnie.
nie opowiadaj że twoje 200kg to mięśnie. Byłbyś wtedy zielony i miał na imie Hulk.
Spokojnie min 70kg to masz tłuszczu i to jeżeli mega zasuwasz na siłce. Bo jeżeli nie zasuwasz a tylko tam czasem bywasz to masz 100kg tłuszczu który swobodnie możesz zrzucić.
Arnold Schwarzenegger przy wzroście 188cm kiedy był jedną wielką górą mięśni i zdobywał tytuł Mister Olympia ważył 115kg. Greg Kovacs przy wzroście 187 miał mase z przedziału 150-180kg.
Był uznawany za najcięższego i jednego z najsilniejszych ludzie ale wciąż nie ważyl 200.
Prawidłowa masa ciała dla 2-metrowego chłopa to 100-140kg. Czarów z mleka nie ma.
To tyle odnośnie “głupich” komentarzy o wadze i opowiadaniu bajek. CHyba że sam sobie je opowiadasz.
A wracając do tematu motoroweru - maksymalne obciażenie motorowerów 50cm to przedział 105-140kg. Wiec w zasadzie BEZPIECZNEJ propozycji na ciebie niema.
Jeździliśmy we dwu chłopa po 100kg na Kymco Bet&Win 50 i sie nie złamał… tylko że jeździliśmy tak ze 3 miuty.