mam taki problem jak załozyc kopa bo miałem zdjętego (ale ja nie zdejmowałem i nie wiem jak załozyc) bo napoczatku mi nie przeszkadzało ze nie ma kopa aż do pewnej chwil gdy nie podłączyłem wzmaka 480wat i pod to głosniki i wtedy nie było mowy aby odpalił z rozrusznika nawet nie krecił ?? i czy kto mogłby mnie nakierowac jak to załozyc, ale najlepiej z fotami ???
Pracuj nad pisownią! jacob555
musisz mieć cos takiego
:arrow: http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?cPath=1_5_678&products_id=1276&osCsid=0797420c163d1defeb1ee1345b3135b1
(to w linku jest do minarelli) i oczywiscie stopke startera złozyc to dojdziesz chyba sam bo to jest bajecznie proste…zakładasz to na pokrywie ten zabierak no i normalnie zakładasz pokrywe
ale ja mam wszystkie części do kopa tylko nie wiem jak założyć bo ta sprężyna nie chce się wygiąć
[ Dodano: 14-01-2009, 08:14 ]
a i to co mi pokazałeś w linku to jest pół księżyc??
Tak to jest polksię zyc. Tak jak się rozpadlo tak spróbuj tak samo złozyc. PO kolei oczywiscie
kolego z tym zdjeciem to mi za bardzo nie mówi niby tam jest ta kolejność 1 ,2 ,3 i tak dalej ale chodzi o to ze to jakoś się zakłada do pokrywy przekładni i jak to za haczyć o ten talerz wariatora >>>???
z tego co wiem tego się nie zahacza to się zahacza samo jak kopiesz…
Masz tu zdjęcie poglądowe
Sprężyna zaczepiona na półksiężycu po prostu siedzi i już.
To jest proste, zdejmujesz pokrywe ustawiasz dobrze takie coś co kręci pół księżycem zakładasz pokrywe i powinno wszystko śmigać ( ważne żeby ząbki " tego czegoś " weszły w ząbki pół księżyca )
Myślę że wszystko wiadomo i temat można zamknąc
SiWy
Witam gdzieś na początku stycznia założyłem temat jak zamontować starter noi niby wszystko ładnie załozyłem kupiłem nowa sprężynę zakładałem wg. podanego zdjecia które dostałem w tamtym temacie i kop nie chodzi na zdjęciu jest pokazane jak to założyłem i może coś źle robie czy jak ?? proszę o pomoc:)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3d09142f0164f855.html
w czesniej wzorowałem się na tym zdjeciu podanym nizej ale tam w ogóle ,moja ta pokrywa
przekładni jest inna niz ta co jest na zdjeciu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/003c884b9acfc7ae.html
a ta sprężyna jest wgl naciągniętaż? To zdj co dał kolega wyżej to zdjęcie od silnika piaggio 4T
jakto nacienta ??
musisz ja ta naciągnąć/skręcić ażeby ciągnęła kopniak do góry!!
a moze jakieś foto czy cos /
niestety z zdjęciem nie mogę ci pomóc bo nie posiadam skutera z silnikiem taki jak ty masz
Weź zdejmij pokrywę popatrz na to chwile zastanów się jak to ma działać i kapniesz się w końcu
I at sprężyna/ drucik co jest dookoła tej koronki co do wału dochodzi musi być dość mocno zaciśnięta na niej
a że tak powiem musi to byc czyms na smarowane ??
im mniej smaru w przekładni tym lepiej bo się smar na pasek dostanie i będzie się ślizgał
w 4t są trochę inne te zębatki i wogule, a naciągnięta powinna być ta sprężyna co jest pod pół księżycem, trochę ciężką ją się naciąga niestety ale jak masz ją naciągniętą a takie jak by szczypce z drutu przy tyj małej zębatce jak są na swoim miejscu czyli zahaczone o coś żeby były w miejscu to pozostaje ci wymiana tej mniejszej zębatki albo tych tzw. szczypców
A Ty tą sprężynę w ogóle zaczepiłeś o półksięzyc, bo na zdjęciu nie widać. Jakoś luźno siędzi.
Tym dzyndzlem na skręconej części sprężyna powinna trzymać się półksięzyca, a u Ciebie tego nie widzę.
załozona była tylko nie widac