mój skuter jeździ coraz wolniej kiedyś na prostej jechałem 65 teraz ledwie 55 z kimś kiedyś przy dobrej pogodzie i nawierzchni tez 65 teraz cudem 45 pójdzie a pod górkę to szkoda gadać z górki leciałem 80 dych teraz 70 i jakby go przydusza nie tylko z górki bo i naprostej i przy starcie który jest sporo słabszy tak jakby nie łapał obrotów doradzono mi żebym wyregulował gaźnik ale nic to nie dało więc kupiłem nowy za 120zł niby japoński ale bez zmian gąbkę w filtrze powietrza wymieniłem i nic nie wiem co mu może być proszę o pomoc i w miarę dokładnie opisana naprawę tego problemu a i czy są w nim inne blokady niż moduł i gaźnik. Z góry dziękuje
Regulowałeś zawory?
Zmieniałeś rolki?
nie zmieniałem rolek ani nie regulowałem zaworów i szczerze mówiąc wątpię że dałbym rade więc się od razu zapytam ile powiedzą mi za zrobienie tego ;)
zawory to każda osoba powinna wyregulowac ;) Na internecie jest duzo poradników. Kup tylko szczelinomierz ;) koszt około 20 zl.
Dokładnie jak kuba90876.
Jestem po wymianie cylka. Po dotarciu wyregulowałem zawory (w serwisie 20zł). Od razu szybciej.
20-30Zł zależy gdzie u mnie za regulowanie 35zł
Nie napisałeś ,ile skuter ma przejechane kilometrów.Jak go docierałeś,podejrzewam ,że masz zdjęta blokadę.To o czym piszesz ,że jeździłeś z górki 80 czy nawet 70 to znaczy jeździłeś na maksa.Pamietaj o jednym,żaden silnik nie lubi maksymalnych obrotów na dłuższym odcinku.Możliwe ,że zajechałeś silnik i czas na przeróbkę (70 cm3).Ale nawet jak założysz to uważaj na te maksymalne szybkości...
ja go kupiłem z przebiegiem prawie 2tyś ja jeżdżę nim tylko do na przystanek do którego mam 2km i do kolegów ponieważ nie mam karty motorowerowej od później wiosny do jesieni lecz jeżdżę nim na pełnym gazie ostatnio zauważyłem ze pożarł mi olej
Cylek do wymiany albo pierścienie
2000 km. Drugi użytkownik.Olej bierze.To masz odpowiedź.Prawdopodobnie pierścienie jak tu piszą...Nie wiadomo jak poprzednik dbał o skuter.Ale nawet znajomy czasem prawdy nie powie.Twoja jazda na 2 km,na maksa na pewno mu nie zaszkodziła.Pod warunkiem ,że zimny silnik po dłuższym postoju (np.noc)i odpaleniu, popracował trochę na jałowym biegu przed jazdą.Niestety, nawet najnowocześniejsze silniki powinny być dogrzane przed jazdą.Oczywiście tego się często nie robi.Z uwagi na oszczędności paliwa , pośpiech i wzgląd na nerwowych sąsiadów ,którym hałas przeszkadza..Oczywiście jak będą robione pierścienie to warto przejrzeć cały układ korbowo- tłokowy..Ale jeśli masz trochę kasy(ok500zł)to już lepiej zainwestuj w 70cm3.Tyle za przeróbkę rometa zapłacił mój znajomy w serwisie..
wystarczy wymienić sam tłok z cylindrem 70cm czy będzie też trzeba wariator wymieniać bo z tego co wiem to jak się przerabia na 80cm to trzeba wariator wymieniać
A może zacznijmy od wymiany paska i rolek? Po co radzicie od razu cylindry i inne pierdoły? Zaczyna się od rzeczy najprostszych!
mój znajomy rozebrał go i powiedział ze cylek tłok i pierścienie do wymiany :(
ale polecam zacząć od paska - często jest tak ze się rozciągnie i przy zbyt twardej sprężynie nie wchodzi na maxa
ale to wina jest pierścieni bo są bardzo zjechane i cylek szlak trafił
właśnie wymieniłem cylinder na 65cm i różnica przyśpieszenia jest spora nie wiem jaki jest v max ponieważ chce go pierw dotrzeć i tu moje kolejne pytanie ile km musze na dotarcie zrobić