Słuchaj, skoro kręci do końca na luzie i na trójce to znaczy że nie jest zablokowany i kupno nowego mija się z celem. Trzeba porządnie gaźnik wyregulować i to wszystko.
Rozumiem, a czy ja nie mógłbym spróbować samemu? Bo wiele osób mówi, że to łatwa sprawa. Jak masz jakieś w tym doświadczenie to powiedz,
Jasne, dwoma śrubami się reguluje. Poradniki znajdziesz na Youtube lub w google. Na forum też taki był.
Tylko widzisz, ostatnio próbowałem wyregulować, no i wczoraj wyczyściłem filtr, zmieniłem olej no i troszeczkę pokręciłem, jak odpaliłem to tak strasznie kopcił, że masakra. A nadal jechał na 3 biegu 55km/h
Te silniki tak mają. Do dupy działają z tymi prymitywnymi gaźnikami. Rozwiązanie to zestaw na 72ccm albo gaźnik od skutera (seryjne kolanko od gaźnika trzeba przerobić, dokręcić gumowy króciec gaźnika od skutera, zmienić linkę gazu, założyć stożkowy filtr i zmienić dyszę gaźnika na 65 lub mniejszą, ewentualnie zmiana iglicy na grubą) Gdzieś opisywałem że akcja z gaźnikiem zupełnie likwiduje efekt dławienia przy szybkim dodaniu gazu z wolnych obrotów.
Oba rozwiązania to podobny koszt