MODUŁ ZAPŁONOWY

Cześć mam pytanie posiadam skuter ZHEJIANG, QIANJTIANG QJ B92 49cm3 2t rok produkcji 2008 i myśle nad kupnem odblokowanego MODUŁU ZAPŁONU tylko nie mam pojecia jaki wybrać czy polecacie z jakiejś firmy, i czy każdy skuter ma inne wejście ? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

wejścia to są zestandaryzowane… a w zasadzie to wyprowadzenia są zestandaryzowane a wtyczki różne wiec to się czesto kablami podłącza bezpośrednio w piny moduły lub instalacji.
tylko że te moduły w chińczykach to różnie działają i bywa tak że jak masz dwa moduły od tego samego silnika to na jednym działa a na drugim nie lub marnie.

Czyli nie opłaca się kupować, bo nie rozumiem za bardzo ? A jeżeli tak to coś takiego będzie pasować http://allegro.pl/modul-zaplonowy-racing-chinskie-skuter-2t-4t-i7204649036.html?reco_id=85c80cee-7796-11e8-851f-246e9677fe38&bi_c=Product&bi_m=reco&bi_s=archiwum_allegro& ? Jestem ciemny w tym temacie dlatego pytam ?

może ale nie musi. u mnie sprawdzali 3 takie za 30zł zanim dobrali taki co ruszył. A taki Motoforca za 120 to od kopa poszedł i dobrany z katalogu i doświadczenia. Skuter jest z 2013 roku a moduł był do “CPI do 2003”
i bądź tu mądry :slight_smile: