Witam, posiadam chinską kosiarke jaka jest kingway coliber, wsadziłem do niego cylinder 80cc, dysze 90 i filtr stożkowy, i zastanawiam się czy takie moduły z allegro po 40 zł coś daja ? Czy to tylko kit jest ? Jest ktoś kto to kupił ? Za odpowiedz bede wdzięczny.
jeżeli masz dobrą 80-tkę która wysoko kręci to powinien ci dać trochę na prędkości
a teraz moduł blokuje ci obroty?
trudno mi powiedziec, bo z góry leci te 80 po prostej samemu jade 60 a jak jade z kimś to zawiesza się na 45 i więcej nie chce.
to pewnie ten cylinder też z allegro brałeś
ja myślę że ten moduł nic ci nie da możliwe jeszcze że gaźnik źle wyregulowany i dlatego takie słabe osiągi
tak cylinder brałem z allegro ale co to ma do żeczy ? To tylko kawał żeliwa…
No w przypadku cylków z allegro made in china to rzeczywiście tylko kawał żeliwa... Markowe cylindry są dużo lepszej jakości, lepszy odlew, większa moc... Ja się nie dziwię, że masz takie słabe osiągi... :roll:sido105 napisał:
To tylko kawał żeliwa...
no a jeśli wymienie wariator, sprzęgło na jakieś lepsze to czy to poprawi osiągi ?
jeśli byś wymienił wariator na jakiś dobry np. polini to prędkość i przyspieszenie na pewno by wzrosły
To jest 4T ! Polini nie wchodzi w grę
A tak co do tematu, to czy ktoś ryzykował i kupił ten moduł z allegro? Jak to działaż
Ja mam przy swojej Longji z silnikiem 2t i kupiłem moduł na allegro i teraz silnik może kręcić maksymalne obroty.
Za ile kupiłeś i od kogoś
Zapłaciłem 65 zł + przesyłka.
To chyba wiem który to moduł, też może go kupię jak będzie $$
A na przyszłość jak kupujesz coś do skutera to nie takie GÓ*** z allegro.
skoro uważasz:
sido105 napisał:
co to ma do żeczy ? To tylko kawał żeliwa…
to mogłeś seryjny zostawić, bo też tylko kawał żeliwa.
jakbyś kupił cylinder narraku 80ccm to by dużo lepiej było, tak to jest jak się oszczędza.