Moduł CDI

Witam
Chciałbym zwiększyć v-max swojego skutera ponieważ wynosi ona +/- 60 km/h.Słyszałem że tania i dość prosta modyfikacją będzie wymiana modułu.Dlatego szukam porady czy w ogóle opłaca sie wymienić moduł? Czy nie wpłynie to drastycznie na żywotność silnika? A jeżeli opłaca sie wymienić moduł to jaki wybrać?

silnik:139QMB
Wtyczka w module:Pojedyncza
cylinder:62cc
Pzdr.
Liczę na fachową poradę:D

jaki skuter
jaki przebieg
co z ew.fabrycznymi blokadami

??

Moduł, sportowy wałek rozrządu.
A najwięcej byś wycisnął z cylindrem min. 72 cm3 + większa głowica + sportowy wałek rozrządu + Przełożenia wtórne/pierwotne seria-2/1

Według mnie, jeżeli jedzie Ci 60km/h to moduł masz odblokowany, możesz kupić moduł, który zmieni kąt wyprzedzenia zapłonu, i przestanie ograniczać obroty. Jednak, i tak nic Ci nie da takiego v-maxa jak większy cylek + przełożenia.

Skuter:Motobi Wilga II
Przebieg:19100km ponad niecałe 3000 km temu wymiana cylindra na większy.
wszystkie zdjęte po za tą na filtrze powietrza.

tzn niecałe 300 tys temu wymiana cylka była.

3tys km temu

cylek jakiej firmy był zakładany?

Powiem tak Nie jestem pewien cylindra jaki mam zamontowany ponieważ części dobrał mechanik,ale podejrzewam że to nie jest nic firmowego.

Dokładnie moduł za dużo już nie zmieni,można spróbować założyć taki złoty ożebrowany z WM Motor. Jest naprawdę odblokowany i dość dobrze się sprawuje,tzn całkiem inaczej na nim skutek chodzi,jest roznica w mapie zapłonu bo próbowałem porównywać z innymi,i jest roznica w przyspieszeniu i vmax, choć nie wielka. Zaznaczam że cylek mam fabryczny.