Witam, gdzie mogę kupić mocowanie rejki do przekładni w Neosie/Minarelliż Albo proszę o jakieś fotki jak takie coś wykonać samemu. Pozdrawiam
Wystarczy kawałek blaszki wygiętej o kąt około 90° i wyciąć taki łuk na silnik i wywiercić dziury do przymocowania pod te same śruby co przekładnie się przykręca
na mielochu jest wpisz w miejsce gdzie jest do szukania uchwyt tablicy rejestracyjnej i wyskoczą do cpi,peugeota ,gillery,minareli itp.
za 78zł… :roll:
Ja kupiłem coś takiego: http://moto.allegro.pl/item451443513_mocowanie_tablicy_rejestracyjnej_do_skutera_tuning.html dobrze i solidnie wykonane i za 25zl
Też dobre, może się skuszę, dzięki za pomoc! Pozdro!
ja pospawałem z 4mm płyty i wielkością pod całą rejestrację, żeby w razie coś mi się rejestracja nie pogięła ;] A tablicę przykręciłem do tego samowiercącymi-samogwintującymi ;]
Ludzie nie tracie kasy na takie piersoły :-/ Kup zywkły kontownik Dotnij go tak aby można było go przykręci do amorla albo przekładni i gites
przypuszczam jak jakby zejść do piwnicy albo garażu i dobrze poszukać to by się coś znalazło ,tak jak mówi karp po co wydawać kasę na takie coś, te na allgro to też samoróbkikarp napisał:
Ludzie nie tracie kasy na takie piersoły :-/ Kup zywkły kontownik Dotnij go tak aby można było go przykręci do amorla albo przekładni i gites ;-)
Heheh wrona jak tak zrobiłem i znalazłem 4 rózne kątowniki, o różnych wielkościach i było elegancko. a wydać te 78zl u chama mielocha to bez sensu…
to bezsens poco wydawać tyle kasy wyciąć z blachy czy tak nawet z kątownika i zamocować przy jednej ze śrub przekładni i git
Ok, zdecydowałem robię takie coś sam ;] Jak zrobię to napiszę
Siema macie moze jakieś madre oświetlenie na rejestracje nie tam zadne neony swojej roboty bo to wsiowo wygląda tyko jakieś takie dobre małe noi zeby nie kosztówało kupe siana albo zeby było mazna je samemu zrobić
Daj sobie spokój… wiesz ze jak to nie będzie miało homologacji to się mogą psy przyczepić? Dlatego lepiej wcale nie mieć oświetlenia. Takie specjalne kosztuje z 80zł w sklepie na necie a jak samemu zrobisz to myślisz ze jak to będzie wyglądało?
A możesz kupić takie podświetlenie http://skutercentrum.pl/product_info.php?cPath=8_28_219&products_id=2814
Marian napisał:
Wystarczy kawałek blaszki wygiętej o kąt około 90° i wyciąć taki łuk na silnik i wywiercić dziury do przymocowania pod te same śruby co przekładnie się przykręca
dziur ci radze niewiercic na pewno będze tam jakieś miejsce na srube umnie bylo np na ocowanie filtra powietrza iejsce na srube to wywaliem filtr dalem storzek i t miećjssce na srube do filtra dalem takie cos co zrobilem aby blache zamontowac hmm... i zrobilem t o z takiej blaszki miedzianej taki pasek znalzlem wygilem u przykrencilem
ale podsiwetl tąrej.. bo ci się psy mogą czepaac a tak jagbys chcial wiedzec to rejstracje mozesz dac wszędzie byle byla podsiwetlona i bylo ją wmiare widzc ... jeśli ci pomoglem odwdzięcz się !