Mocniejsza żarówka w skuterze

Chciałbym wymienić moją zwykła żarówke "bańkę" 12v 18/18W na troche mocniejszą 12v 25/25W. Czy nie będzie za mocna? Czy nie stopi obudowy reflektor.

nie stopi reflektora ale możliwe że kostka lub kable nie wytrzymają (chyba)

żadne kostki i kable, prądnica nie wytrzyma.

A to ciekawe ;] Ja w swoim ATV 125 zmieniłem żarówki na h7 55w + soczewka x2 i świeci ładnie, aku doładowywuje ;)

Zastanawia mnie dlaczego w Twoim skuterze jest żarówka BA20D o mocy TYLKO 18W. Myślałem że takie to są tylko 35/35W O.o U mnie w skucie jest taka właśnie 35-cio watowa żarówka i nie ma problemu.

Takie są od 18 do 35W. Gość nawet nie napisał jakie ma w skuterze, czy jedna, czy też dwie świeczki. Z posta rozumiem, że jedna żarówa, więc wstaw ba20d 35w. Wstaw jakiegoś halogena przynajmniej, bo te bańki to kupa ;p

Jeśli na awatarze jest jego skuter to ma jedną żarówkę. U mnie po dobrej regulacji lampy zwykła BA20D świeci naprawdę dobrze a co najważniejsze nikogo nie oślepia.

A ja tam mam standard halogen, norma jest i nikogo nie oślepiam. Te pseudo revo xenon, to nawet nie biorę pod uwagę, bo niby lepiej oświetla, ale innym trzepie po gałach.