Witam bedę w posiadaniu tego wydechu przedstawionego na dole podobno jest to “Metrakit Racing inaczej SP”
Czy wydech dobrze się sprawdzi przy cylku 70cc?
Ciągnie z niskich czy wysokich obrotów?
Jeśli nie ma tej końcówki na końcu wpływa coś na osiągiż
Metrakit SP
spokojnie ten wydech ma moc porownywalno do c16
Jest to bardzo dobry wydech. Ale czy mi się wydaje czy czegos mu brakuje??? Podobno swietnie się spisuje pod 70 ccm. Ja mozliwe ze bede na taki zmienial jak bede mial 70.
brak końcówki nie wplywa no osiągi … uszkodzenie puszki dyfuzora wpłyna na osiagi
no może tak ale gdy się odejmie tą "puszkę dyfuzora" to jest mocniejszy ;-) przykładowo w moim przypadku 50ccm jak jechałem 10km/h i dałem mu full to na betonie kopał jak głupi.. i normalnie na nim siędziałem i jechałem :-P no tylko dochodziło do jakiś 60km/h i koniec .. a i do tego tak mogą szybko można rozwalić pierścionki :-/JacoPL napisał:
brak końcówki nie wplywa no osiągi .. uszkodzenie puszki dyfuzora wpłyna na osiagi
heh to niemożliwe ponieważ dwusuw pracuje na takiej zasadzie ze spaliny się cofają na dyfuzorze i wtłaczają spowrotem cześć mieszanki do cylindra, bez tego silnik nie ma osiagów, dla sprawdzenia teori jak ważny jest wydech zdejmijcie wydech i sprubujcie pojechac
a tą twoją teorię sprawdźę ^^ mam kolanko na zbytku, dospawam tylko mocowania do rurki aluminiowej i przykrece z kolankiem, zobaczymy jak pojedzie wtedy xDD
Nom fajnego ma kopniaka… ja odkręcałem samą puszkę… odkręciłem wyjąłem co było w środku tzn. rurkę obudowę i watę i jak go zapaliłem to strasznie głośno pierdział :lol: no ale na postoju ten głos nawet jest fajny :roll: ale jak już mu dąłem gazu i na śniegu chociaż minimalnie to momentalnie dostawał kosmicznych obrotów :!: to mnie aż zszokowało że przy takiej ilości gazu takie obroty… a jak jeszcze jechałem bez kasku i przy budynku to uszy chcą pęknąć
Ja kiedyś urwał em wydech w runnerce i 10km z wydechem w plecaku jechałem XD