Witam wszystkich odwiedzających od razu na wstepie powiem – nie liczcie na fajerwerki typu 70cc.
Mój Keeway Matrix jest z 2006 r gdy go kupiłem miał 3500k, zadowolony z osiągów jeździłem sobie lecz po ktotkim czasie jazda zablokowanym keeway znudzila mi się wiec kupiłem na allegro zestaw do odblokowania po założęniu i wyregulowaniu latal gpsem 60 (smiećh) a wiec tak sobie latalem na tym setupie i znow się znudzilo i do kefaja doszedł Hebo NG lecz szybko się okazalo ze bez wydechu tego nie wyreguluje i doszedł Tecnigas next r i po tym wszystkim leciał około 75 gpsem ale przy chhh przyspieszeniu po krotkim czasie keeway się zatarl wie kupiłem TEC 50 Standard z M i jego również zajechałem (pekła blokada sworznia, między czasie tata załatwił mi Aprilie Rally Ac ale stwierdziłem ze może zrobimy swap . I tak się stał wymieniłem wszystkie lozyska w silniku gdyz już wszystko gwizdało. Wtajemniczeni wiedza jakie Fele ma rally i z taka nie będę jeździl bo to smiećsznie by wyglądało i kolejny zakup kolo od yamachy stunt bardzo podobne bo keewayowskiego przy skladaniu nie obylo się bez komplikacji ale dało rade. Tak sobie jeździłem ale cylinder nie był już za dobry i slabo to latalo, i tu taki maly zbieg okoliczności zespól się korek od wlewu oleju wiec skołowałem inny ale moja mądrość zapomniała zrobić dziureczki w korku dla odpowietrzenia i zatarłem <lol> wiec szlif i tlok vertex po . Dodam tylko ze wszystkie prace wykonalem sam bez mechanika (tylko regulacja gaźnika) a reszta moje rece i czasami qmple dla towarzystwa ale wtedy mało co się robi tylko wyglupia
Fotki ? Na razie optycznie seria ale cos dodam jak złoze
Obecny Setup :
SILNIK MIN HOR :
- Tecnigas NExt R
Plany
mechanika :
-sprzegło tylko jeszcze nie wiem jakie może RMS ? (smiećh)
-wario ? (proszę dajcie mi jakas propozycje co wsadzic)
Optyka :
-nadkole
- jakieś naklejeczki (W TUN )
I się zobaczy
ps. proszę o szczere opinie
Wrzuć fotki ze swapu Gratuluje projektu, to mi się podoba. Narazie olej sprzęgło, kup sam wariator - Malossi Multivar/Hebo NG? S6 Pro czy jakoś tak
NO nieestety nie mam fotek bo ich nie robilem ;/ ale cos zrobie jak bede go w rame wkladal
[ Dodano: 26-07-2009, 12:14 ]
i Mam 1 pytanko ile mi to poleci po dotarciu z tecnigasem next r ?
wszystko zelazy od regulacji i stanu reszy podzespolow ale z 70-80 powinno
szybko foty dodawaj :->
wario to daj multivaraa sprzęgło? moze jakieś hebo? albo malossi
8dyszek powinieneś osiągnąć ;]
Sprzeglo;polini 2g
Wario; Malossi multivar to kupisz i będziesz w pelni szczesliwy i dawaj foty
niech do tego tylko wario do kupi i ja bym polini wziol do tego centralka 22 % i rolki 4.5 i jest kosmos 85 idzie z palcem mojemu koledze na tym setupie na silniku kily idzie bez problemu 80 na prostej
a sprzeglo niech seryjne zostanie jak jest ok ;d sportowe tylko zmuli przy seryjnej 50
a wiec tak panowie dzis wszystko zostalo zlozone i moto pali dymi i jeździ jutro albo w piatek beda foty
[ Dodano: 03-08-2009, 21:44 ]
ps. a wiec UP tak jak obiecalem fotki
i ile ci idzień mi na zx’ie 75 realne
no na razie docieranie wiec jeszcze nie wiem ale na 70 relne chyba mogę liczyć
ps. jak się wam Matrix podoba ?
silnik dobry do tunu. plastikow nie ma co ocieniac bo full seria.
sa 2 bardzo tuningowe naklejki oraz chytak hahahahahaha
[ Dodano: 13-08-2009, 09:50 ]
Witam gdzieś czytalem ze wariator malossi jest kijowy z tecnigasem czy to prawda ?