Temat przeniesiony ze starego forum. Napisany przez: raper Pisze ten skromny artykuł w oparciu o przejścia moje i kilku moich znajomych mam nadzieje ze pomoże choc kilku z was dobrze wyregulować wasze maszyny i zaoszczędzić troszkę kasy. 1. Wariator sportowy jaki wybrać jak ustawić- różnice w kilku dostępnych pospolitych wariatorach typu Hebo,polini Speed control i malossi Są niewielkie rożnice ,roznia się kątami nachylenia bieżni przez co reguluje się je rolkami o różnej gramaturze i tak kolejno Cięższe rolki lubią waria Hebo i Malossi lżejsze natomiast Polini w nim tez najbardziej spadaja obroty.Tu zatrzymam się chwile i może przybliżę co oczywiste, po zakupie wariatora sportowego musimy się liczyć nie tylko z założeniem lżejszych rolek lecz także czasami koniecznością montażu sprężyny dociskowej o większej twardości i tu uwaga jeśli mamy zamiar założyć tylko wariator i na tym skończyć nasz chwilowy tuning o ile producent nie daje sprężyny w zestawie do seryjnego skutera można Śmiało dac sprężynę około +7% poprawi nam to start który zostaje pogorszony przy montażu sportowego wariatora, Co do rolek tutaj już mamy pełna możliwość zabawy ja podam przykład na piaggio sfera rst Skuter w pelni odblokowany po montażu rolek seryjnych do wariatora polini Speed control prędkość skutera wzrosła o 8km/h start za to pogorszył się nieco rolki o gram lżejsze poprawiły start co do vmaxu nie było zmiany zakładanie kolejno rolek lżejszych czyli 7.5gr,6gr,5.5gr dawało lepsze przyspieszenie lecz vmax spadał proporcjonalnie o 1-2km/h Najlepsza wiec regulacja pozostaje przy rolkach 1-2gr lżejszych niż seria. 2.montaż sportowego wydechu i jego regulacja. Jeśli planujemy zakup sportowego wydechu do seryjnego jeszcze skutera czeka nas kilka niespodzianek i sporo regulacji. Zakładamy tłumik klasy sport typu Leo Vince pospolicie znany jeśli nasz skuter to pełna rozblokowana seria troszkę się zaskoczymy po zamontowaniu tłumika skuter znacznie traci na mocy w dolnym zakresię obrotów ruszanie przebiega ciężko i rozpedzenie się notabene do prędkości 30km/h trwa „wieki” jeśli chodzi o znanych producentów dostarczaja oni rolki w zestawie Są one lżejsze zazwyczaj od 2-3gr od seryjnych rolek. Niestety regulacja samymi rolkami jest niezadawalajaca w 90% przypadków zachodzi konieczność zastosowania sprężyny dociskowej rzedu +20% oraz sprężynęk sprzęgła co najmniej poziomu sport (zestawy sprężynki mały opis: Polini: -czarne do seryjnych skuterów raczej miękkie -zielone poziom sport -żółte poziom expert (zazwyczaj wystarczają przy spotowym tłumiku i sportowym wario) -niebieskie poziom race (uwaga Są dwa zestawy jeden zawiera niebieskie drugi nie) Hebo: -zielone poziom sport -niebieskie expert dosc twarde -czerwone Race bardzo twarde jeśli mamy sprzęgło sportowe zalecam przy ostrym tuningu powyżej 12kM) 3.Sprzęgła sportowe kiedy zakładać jak ustawić: Jeśli nasz skuter jest już stuningowany czyli posiada przynajmniej sportowy tłumik i wariator sensownym pomysłem będzie zakup sportowego sprzęgła i tu rada jeśli mamy tylko sportowy tłumik wystarczy odelżone sprzęgło np. rms race + sprężynki poziomu ekspert i będzie dobrze. Jeśli oprócz tłumika sportowego mamy jeszcze wariator sport trzeba będzie rozejrzeć się za regulowanym sprzęgłem polecam Malossi fly Hebo N a z tańszych Rms Racing Pro. 4.Strojenie końcowe W układzie tuningu gdzie mamy połączenie wydech+wario+sprzęgło staramy się wszystko stroić na poziom sport czyli zaczynamy od rolek zalecanych do wydechu i takie tez montujemy lub o1gr lżejsze sprzęgło stroimy sprężynkami poziomu sport oraz sprężynę centralna +30% wiem na kilku dobrych przykładach ze układ ten sprawdza się w kilku znanych skuterach między innymi keeway huricane,piaggio, typhon ,sfera. Mam nadzieje ze mój artykuł pozwoli wam zaoszczędzić nerwów i rozczarować oraz kosztów przesyłek kilku zestawów rolek i sprężynek do regulacji.
przydało mi się to:-D
Mam pytanie bo po przeczytaniu tego artykułu pogubiłem się calkowicie jeśli wymieniam wario i tłumik to rolki mam dalo 2gr lżejsze czy też o 4gr bo z tego artykułu tak wynika wedłuk mnie najlepiej kupić testowe i sprawdzać
Nie ma instrukcji regulacji, to był tylko przykład. Różne wariatory lubię różne wagi rolek i nie da się powiedzieć jak będzie najlepiej. Kup testowe i próbuj.
Rozne firmy maja rozne twardosci sprezyn dociskowych moze wie ktos czy sprezyna dociskowa metrakit +22% jest porownywalna do +60% hebo w ogóle mam problem z regulacja w aprili sr silnik morini posiadam komin tecnigas next-r rolki 3.6 , cylinder po szlifie na 60 i sprezynki sprzęgła twarde skuter ładnie się zbiera a pozniej obroty spadaja i jedzie v-max 60-70 jak kupie dosciskowa np hebo +60 da cosą
wiem jakie sprzegielko wziosc moj tuning to wariator i wydech teraz zamierzam kupić sprzeglo malossi fly chyba będzie dobre do waria małossi
Z tego artykułu wynika, że jeżeli zamontuje wario+sprzęgło+wydech no sprężyna centralna NAJCZĘ?CIEJ 30% tak ? Bo do końca nie wiem :-/
Witam mam pytanko ;] czy taki setup do stuntu będzie dobry ?
P/G Typhoon
Cylinder: Seria
Wydech: Polini For Race 3
Wario: Polini Speed Control
Przeciwtalerz: Seria
Sprzęgło: Polini G3 sprężynki granatowe chyba +33%
Dzwon: Koso
Sprężyna centralna: +15%
Rolki: 4,25g
reszta cała seryjna ;]
Czy taki setup może być ? dobra regulacja pod wydech ? i czy dokupienie membrany hebo da mi coś ?
Z góry dziękuje