Wariator : http://pl.youtube.com/watch?v=wzMV4bpkyck Podk?adamy śrubkę pod zabierak grozi to urwaniem łopatki przy przesadzeniu ale można odkręcisz domowym sposobem, bez innych narzędzi ! tylko klucz 17 Sprzęgło : http://pl.youtube.com/watch?v=zsP0ENntK74 2 Próty co 2 oczka i blokujemy śrubokrętem !
Bardzo dobre sposoby Ten ze sprzęgłem znam, sam tak robiłem, tylko że mi tak łatwo nie poszło… musiał em włożyć 2 długie, stalowe pręty i przytrzymać nie śrubokrętem, tylko łapką taką długą do zdejmowania opon z felg… W moim przypadku taki śrubokręcik by się wygiąć od razu ![]()
Heh , tu nie jest bardzo mocno przykręcone ze względu regulacji ![]()
A jak tą łopaką złamię to stanie się coś strasznego? Sam spróbują zrobić to tym sposobem, tylko ostatnio miałem pneumatykiem przykręcone, to dam rade?
ja wariator odkrecam innym sposobem właśnie dlatego zeby tych lopatek nie wylamywac … nakladam zwykły klucz na wariator pozniej lapie caly wentylator reka na rece jeszcze szmata jest zeby nie pokaleczyc i pustym trzpieniem od mlotka wale w klucz trzymajac wentylator to w pewnym sensię imituje udarowe odkrecanie srub cos na styl pneumatyka
dziala zawsze 2 min. walenia i po strawie
Na wiariator jest lepszy sposób bardziej bezpieczny. Zakładamy klucz 32(oczkowy chyba) i blokujemy wario i odrecamy bardzo dobrze się to sprawdza
Ta właśnie połamałym dwie łopatki…;/ Kondziopl3 jak to zrobić?
na nakretke (tu klucz 17) dalej masz podkladke i taka wieksza podkladke z takimi wystaacymi kwadratami i na mial zakladasz klucz 32 czy 22 juz nie pamietam i ona ci blokuje
Podły jak połamały? jedną to na niej już możesz śrubę opierać bo się dalej nie wyłamie a pójdzie i się odkręci.
Kurde ale chłopaki…;/ weźcie lepiej usuńcie ten filmik bo to raczej bez sensu, wlaśnie wyczytałem w gazecie"Skuter" że tym sposobem można tylko połamać skrzydełka, i jest inny sposób, jak mi się uda to wieczorem zeskanuje i wrzuce.
można połamać ale nie trzeba, blokada tłoka - nie wieksze szkody niż ten 1 rzeberek … Możesz kupić blokade wariatora
mój sposób jest najlepszy
Pojechałem na wulkanizacje i sobie bez problemu odkręciłem pneumatykiem. Za mocno mam przykręcone żeby domowym sposobem odkręcisz.
a tam gadacie… właśnie ten sposob z blokowaniem sruba jest najlepszy ,… ja juz uzywam tego sposobu 3 lata i nic nigdy nie peklo … a duzo osobom odkrecalem wario … zeby zmienić rolki itp … i nikomu nic się nie polamało … a nawet odkrecalem w keeway który mial pneumatykiem … i wszystki git … pozdro
Najlepszy gówno prawda :!:
mój jest lepszy ina pewno odrecisz niema dziada 2 osoby i jedizesz nawed po pneumatyku