Kto mi powie , co to może być, metaliczny odgłos w okolicach wydechu, dźwięk jest jak spadają obroty ale to pod koniec ,czyli powiedzmy stoję na światłach i se go lekko gazuje tak aby nie ruszył i w momencie kiedy puszczam manete jest ten dźwięk
Mogłbyś to dokladniej opisać albo nagrać i wrzucin na wrzuta.pl czy cos takiego
ale to tylko pod obciążeniem bo jak stoi na centralnej to tego nie ma ,jak wyzdrowieje to nagram filma
Moze byc tak ze masz cos luzne np mocowanie od wydechu lekko się poluzowalo i jak schodzi z obrotów to peugeot dostaje wibracje(wiem po moim) i wtedy uderzaja o siebie np mocowanie z rama. Sprawdz wszystkie srubki w tamtej okolicy gdzie ten glos slyszysz.
od wydechu to na pewno nie jest bo sprawdzałem
A inne metalowe elementył?
wrona, mam to samo w swoim trekkerze/squabie. Myślałem, że może mało oleju w silniku, ale olej jest w normie. Czekam na podpowiedź co to może być
U mnie w moim peugeocie tez centralna uderza o przekładnie i jest taki metaliczny dziewiek. Moze to jest to??
może to kwestia wyrobienia ale wcześniej tego nie było a nie grzebałem nic przy stópce jak tylko wyzdrowieje zajrzę
ok. Bo moze juz masz za slaba sprężynę od centralnej i poprostu stuka
ale powiem szczerze że to takie jakby pierścienie czy jakieś podkładki od śrubek (taki to jest dźwięk bo podkładki od śrubek to na pewno nie są)
Ja jak ujeba*** wydech w runnerce (tzn mocowanie jedno) to taki dźwięk był
Ale skoro tylko pod obciążeniem to faktycznie jak ktoś wspomniał sprawdź sprężynke od stopki
U mnie stopka jest git, ma gumowe gówienko które chroni przed obijaniem itp.