Mbk Ovetto by rafal93 Stunt modernizacje

taką szlifierka :stuck_out_tongue: :

karpiu klamie … to ja robilem ta kiere … zwykły bosch z tarcza listkowa i jazda …

Sporo masz najechane i nei było szlifa ? Dziwne
Hmm zamierzasz coś robić z opptyki i z mechaniki czy raczej nie bo plany planami a co będzie to nie wiadomo :-?

Jak bys czytał uważnie to bys wiedzial ze silnik idzie do tego generica a reszta neosa na części. I tak w ogóle po co odgrzebywac temat w którym chodz trochę nie ma tuningu.

Jak dla mnie to temat do zamkniecia jak tuningu nic nie ma :!:

No i klamka zapadła chce odpicować mojego neoska :stuck_out_tongue: Więc niema mowy o stuncie bo już poprostu znudziła mi się jazda rozwalonym i popękanym skuterem.

Malować go czy nie ? :stuck_out_tongue: Chciałem go przemalować na jakiś ładny kolorek i zrobić bada ale nie wiem czy dam sobie z tym radę. Tutaj świeże fotki robione dzisiaj, trochę nie umyty ale pogoda nie dopisuje :confused:

Narazie co zmieńiłem to :

-Gaźnik mikuni 14mm
-Dysza 69
-Amor od generica z regulowaną twardością zawieszenia
-Chwytak powietrza
-Kiera bmx
-Spręzyna zielona tr + spręzynki hebo
-rolki 5,8g
Planuje:

-Pomalować go
-Zrobić bada
-Może nadkole
-Dać poprzeczkę do kierki
-Wstawić przełączniki od generica

V-max realny to 65km/h mierzone tzr 125,

A teraz wady jakie ma skuter to :
-popękana podłoga i pług dolony
-Piszczące i wbirujące sprzęgło

A tutaj fotki :stuck_out_tongue: Proszę się nie przerazić błotnikiem ponieważ dokręciłem go specjalnie na taką pogodę :stuck_out_tongue:

no pracuj nad tym neosem jak najszybcuiej i zmień wydech :smiley:

No wydech nie jest za ciekawy :PP Musze odnowić seryjny :stuck_out_tongue: Mam nadzieje że z waszą pomocą uda mi się go wyprowadzić na ludzi xD

Neos w h*j mi się podoba z tą kierą. Mi się barzy podoba z błotnikiem niż bez. Bez błotnika jest tak łyso.

A okazało się że dostane 100Euro i muszę zainwestować to w wygląd mojego skuterka :stuck_out_tongue:
Co polecacie zrobić z nim ?

Wymień sprzęgło, podłoge i pług :stuck_out_tongue:

podłogę szkoda wymieniać bo można pokleić i będzie dobra. A na pług trochę szpachli i będzie dobrze :D. Myślałem żeby zrobić bada i go pomalować na jakiś ładny kolor.

no byłoby nieźle jakbyś tak zrobił. No bad i nadkole to się prosi :smiley: Ty a co ty zrobiles z genericem??? Masz dwa skutery na minarelli AC czy jakąś? Bo kiedyś pisales ze z tego Mbk leci silnik do generica. To wkoncu co ejstą??

Skuter będzie małowany tak jak na v-t :smiley: Co o tym myślicie ??

Nie podoba mi się ta biała podłoga, moim zdaniem do niczego nie pasuje.

Marian ma racje mi tez się nie podoba

a według mnie będzie dobrze jak będzie tylko biel-czern bez tych czerwonych wstawek wtedy będzie ok :stuck_out_tongue:

niepodoba mi się zbytnio. Mogłbys go całego na czarno i podłoge i fele na biało

Maluj tak jak na VT tylko zamiast czerwonych wstawek to białe niech bedą.

podloge wes na czerwono i ogranicz te wstawki czerwone i będzie gites