taką szlifierka :
karpiu klamie … to ja robilem ta kiere … zwykły bosch z tarcza listkowa i jazda …
Sporo masz najechane i nei było szlifa ? Dziwne
Hmm zamierzasz coś robić z opptyki i z mechaniki czy raczej nie bo plany planami a co będzie to nie wiadomo :-?
Jak bys czytał uważnie to bys wiedzial ze silnik idzie do tego generica a reszta neosa na części. I tak w ogóle po co odgrzebywac temat w którym chodz trochę nie ma tuningu.
Jak dla mnie to temat do zamkniecia jak tuningu nic nie ma :!:
No i klamka zapadła chce odpicować mojego neoska Więc niema mowy o stuncie bo już poprostu znudziła mi się jazda rozwalonym i popękanym skuterem.
Malować go czy nie ? Chciałem go przemalować na jakiś ładny kolorek i zrobić bada ale nie wiem czy dam sobie z tym radę. Tutaj świeże fotki robione dzisiaj, trochę nie umyty ale pogoda nie dopisuje
Narazie co zmieńiłem to :
-Gaźnik mikuni 14mm
-Dysza 69
-Amor od generica z regulowaną twardością zawieszenia
-Chwytak powietrza
-Kiera bmx
-Spręzyna zielona tr + spręzynki hebo
-rolki 5,8g
Planuje:
-Pomalować go
-Zrobić bada
-Może nadkole
-Dać poprzeczkę do kierki
-Wstawić przełączniki od generica
V-max realny to 65km/h mierzone tzr 125,
A teraz wady jakie ma skuter to :
-popękana podłoga i pług dolony
-Piszczące i wbirujące sprzęgło
A tutaj fotki Proszę się nie przerazić błotnikiem ponieważ dokręciłem go specjalnie na taką pogodę
no pracuj nad tym neosem jak najszybcuiej i zmień wydech
No wydech nie jest za ciekawy :PP Musze odnowić seryjny Mam nadzieje że z waszą pomocą uda mi się go wyprowadzić na ludzi xD
Neos w h*j mi się podoba z tą kierą. Mi się barzy podoba z błotnikiem niż bez. Bez błotnika jest tak łyso.
A okazało się że dostane 100Euro i muszę zainwestować to w wygląd mojego skuterka
Co polecacie zrobić z nim ?
Wymień sprzęgło, podłoge i pług
podłogę szkoda wymieniać bo można pokleić i będzie dobra. A na pług trochę szpachli i będzie dobrze :D. Myślałem żeby zrobić bada i go pomalować na jakiś ładny kolor.
no byłoby nieźle jakbyś tak zrobił. No bad i nadkole to się prosi Ty a co ty zrobiles z genericem??? Masz dwa skutery na minarelli AC czy jakąś? Bo kiedyś pisales ze z tego Mbk leci silnik do generica. To wkoncu co ejstą??
Skuter będzie małowany tak jak na v-t Co o tym myślicie ??
Nie podoba mi się ta biała podłoga, moim zdaniem do niczego nie pasuje.
Marian ma racje mi tez się nie podoba
a według mnie będzie dobrze jak będzie tylko biel-czern bez tych czerwonych wstawek wtedy będzie ok
niepodoba mi się zbytnio. Mogłbys go całego na czarno i podłoge i fele na biało
Maluj tak jak na VT tylko zamiast czerwonych wstawek to białe niech bedą.
podloge wes na czerwono i ogranicz te wstawki czerwone i będzie gites