Materiały do nauki na prawo jazdy kat. AM

No widzę, że dalej nie rozumiesz :) Zatem jak na kazaniu:
1. Kurs w szkole jazdy to koszt zależny od szkoły (oferty). Różnice cenowe to normalna rzecz. Dla przykładu na kat. B lub A masz oferty od niecałego 1000zł do 1500zł. Różnica może tkwić w jakości szkolenia, pojeździe (jego rodzaj i stan), renomie firmy itd. Kurs odbywasz w szkole jazdy i tam zaliczasz tzw "egzamin wewnętrzny" tejże szkoły. Egzamin ten NIE jest egzaminem państwowym a jedynie testem dla ciebie. Niektóre szkoły wymagają zaliczenia takiego egzaminu pozytywnie. Inne traktują go z przymrużeniem oka. Składa się on z testu teoretycznego i praktycznego. W szkole masz go za free.
2. Po odbyciu i zdaniu kursu w szkole jazdy, zapisujesz się na egzamin PAŃSTWOWY. Czyli w swoim WORDzie (lub temu podobnym miejscu do zdawania egzaminów państwowych) wykupujesz sobie egzamin teoretyczny a potem po zdaniu teorii - praktyczny. Jeśli czujesz się na siłach i wiedzy, możesz oczywiście wziąć teoretyczny i praktyczny tego samego dnia.

Czyli musze zdać egzamin w szkole jazdy a potem znowu wydać 170 zł na egzamin w Wordzie bo najbliższy Word mam w Jastrzębiu Zdroju a szkoła jazdy jest w moim mieście ? Czyli nie można do samego wordu to zdać tylko trzeba do szkoły jazdy najpierw ale jak coś nie pójdzie to mogą to z Przymrużeniem oka potwierdzić i pójde do worda i zalicza ? Co sprawdza lekarz na badaniu lekarskim ?

musisz ODBYĆ KURS. To czy sie kończy "egzaminem wewnetrznym" czy nie to już lokalny koloryt. Coś jak próbna matura - nic z niej nie wynika oprócz tego że możesz sie sprawdzić sam dla siebie.
A po kursie możesz zdawać EGZAMIN PAŃSTWOWY.
Na badaniu lekarskim sprawdza sie ogolny stan zdrowia, wzroku i słuchu. Google chetnie powie co sie sprawdza.https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=badanie%20lekarskie%20na%20prawo%20jazdy

Mogę zdawać czy musze bo to ogromną różnica bo z tego co rozumem to musze/mogę zdać 2 razy najpierw wewnętrzny a potem państwowy ?

Dobrze napisałem bo to może mnie zmyliło ;)

Młody, jak Ty tak będziesz ogarniał naukę jazdy, jak ogarniasz to, co Ci koledzy tłumaczą, to Ty lepiej nie podchodź do tego egzaminu... szkoda pieniędzy... Na egzaminie najważniejszą rzeczą jest czytanie ze zrozumieniem... Jak nie zrozumiesz pytania, to głupich odpowiedzi będziesz udzielał... Masz jeszcze czas... Popracuj nad sobą...

Amen

Wielkie dzięki za anielską cierpliwość już tata poszedł się o to spytać i mnie zapisać dzięki za pomoc , bo ja się uczę teraz tego wszystkiego na egzamin. Zipp Toros F16 nada się dla mnie ?

Oj nada sie :) Niestety, gorzej bedzie z tym czy wytrzyma

A aż taka zła jakość ? Da się odblokować ? :)

nie powinienneś go odblokowywać

Wiem ,że tu już się granica prawa zaczyna ale da się ? ;)

tu nie chodzi o granicę prawa tylko o ciebie.

Haha, to prawda

To jest trochę jak z zaparciem. Pomimo że bardzo chcesz to niee iidzie... Daj sobie czas i we właściwym momencie dojrzysz do sprawy ;-)

Ok to na razie zostanie te 50 km/h max :)
Bo to chciałbym iść do tego ""drugiego świata " ;) Dzięki za pomoc jakby co i eadem powinno być dojrzejesz a nie dojrzysz :(