Witam.Mój problem polega na tym że,manetka sama powoduje poruszanie się skutera do przodu na równym terenie po krótkiej jeździe (ok 1-1,5 km). To mam od początku jak mam skuter. Drugim problemem jest to iż ostatnio zaczęło go trochę mulić na prostej daje manetkę do oporu ale i tak powoli się rozpędza (zwykle ok 10 sek a gdy go zamuli jest to ok 18-20 sek). Trzeci problem to luz na początku manetki nie bardzo duży ale jednak. Kręciłem tą złotą śrubką na lewo od manetki w lewo i w prawo ale to nic nie dało. Przejechałem 915 km. Lewy przedni migacz led nie działa. Proszę o dokładne wytłumaczenie
Nie chcę Ci w żaden sposób ubliżać ale tak zwykle dzieje się w chinolach po około 1000-1500 km przebiegu. Radziłbym udać się do serwisu Rometa. Może uznają w tym wypadku gwarancję.
Własnie dziś jadę dochodzi do 6000 obrotów i nagle spada do 4000 nie da rady go do 40 km/h a nawet do 30 km/h rozpędzić. Gwarancje mam jeszcze rok to pojadę w do serwisu i zobaczę co mi powie.
masz gwarancje to zgłaszaj to na gwarancji w serwisie i dopilnuj usunięcia usterki.