Mam problem prosze o pomoc...Pozdrawiam

Witam mam skuter Hyosung Rush i jego predkosc max to ok 45 km/h proszę o pomoc kogos kto wie gdzie on ma blokady wiem ze na pewno nie ma na gaźniku i wydechu… gdzie moze mieć jeszcze nie mam pojecia moze na wariatorze?? Pozdrawiam i z gory dzieki:):slight_smile:

Raczej na pewno będzie tuleja na wario, a jesteś pewny że nie ma ślepej kiszki na wydechu albo katalizatora

Co do wydechu to nic nie ma ale jest strasznie g… 8 kupuje sportowy to i tak juz będzie wymieniony co do wario czekam na klucz i sprawdze tez mi się wydaje ze moze tam byc na 100…a co do katalizatora to nie wiem jak to sprawdzic…dzieki pozdro a czy jeszcze jest jakas inna mozliwosc moze ktos ma Hyosunga i sciagal u siebie blokady pozdro

Z tym wydechem, skoro nic od niego nie odchodzi (zawirowywacze, katalizatory, itp.) to najprawdopoodbniej wydech jest jedna wielka blokadą (wnętrzności wydechu), ew. może masz kolektor (kolanko) wymienne i można wymienić na proste w przypadku gdy jest jakieś powywijane w różne strony (to też blokuje). Blokadę możesz też mieć na króćcu ssącym. żeby to sprawdzić musisz zdjąć gaźnik, zmierzyć średnicę przelotu gaźnika i następnie króćca, jeżeli króciec ma mniejsze średnicę to znaczy, że jest “blokowany”. Przy zakładaniu sportowego wydechu zastanów się nad “sportowym” filtrem powietrze (taki co ma większą przepustowość powietrza niż seryjny), bo później możesz mieć problemy z regulacją.

Co do wydechu masz racje z tym ze jest sam w sobie blokada jest strasznie wielki i w srodku musi cos byc…co do gaźnika srawdzalem czy nie ma żadnej zwezki czy czegos ale nic nie ma dysza jest strasznie mala i bede musial ja wymieniłeś razem z gaźnikiem na wieksza ale to dopiero pozniej… jedynie czego nie sprawdzalem to wario i tam na pewno jest z tego co się dowiedzialem tyle ze czekam na klucz… co do sportowego wydechu chce kupić"tecnigasa next"z tego co czytalem wypadl calkiem nieźle w testach i cena tez jest atrakcyjna do tego planuje kupić filtr stozkowy… dzieki za rady jak ktos by mi mogl jeszcze jakos pomoc jakas rada to chetnie wyslucham dzieki i pozdrawiam

Czesc. Mialem Hyosunga to Ci powiem, ze na wariatorze nie ma blokady. Musisz wymieniłeś dysze na 085 i kupić jakis lepszy stozek. O kruccu nic nie wiem… Nie patrzylem. W swoim hyosungu chcialem zmienić wydech, bo ten jest przyblokowany w srodku (nalezalo by go wybebeszyc). Slyszalem takze wiesci, ze skuter jest blokowany na module…

Możliwe że na module kolegi leciał tylko 55km/h i nie miał na wydechu itp bo zalożył sportowy i było to samo. Pozostaje ci moduł.

Co do modulu to slyszalem ze w hyosungu sf50 jest na pewno blokada co do tego wydaje mi się ze nie ma ale faktycznie dysza jest bardzo mala chce ja wymieniłeś razem z gaźnikiem na wieksza i powinno byc zdecydowanie lepiej ale to dopiero pozniej pierw kupie ten wydech i stozek to tez powninno znacznie zwiekszyc osiagi poza tym zobacze jeszcze dla pewnosci na wario czy nic nie ma dzieki bardzo za pomoc i podrawiam