Witam . Dzisiaj Kupilem Skuter. Keeway Fact za 700zl . Ma on zatarty cylinder . I teraz mam do 250zl na naprawe… wiec chce kupić Cylinder 60 cm ,zwykły chinski on ma jezdzic . i teraz czy to nie będzie to sam co seria ten cylinder . czy da chociaz 1km? .
I co zrobić zeby zmieścic się w 250zl? Cylek 100 zl . Myslalem nad wario mam na oku multivara za 150 zl . Brac czy nie? I ile osiagne po dobrym dotarciu tego 60 cm . jakieś 80 realne?
Co do multivara to bierz za 150zł a co do tego cylka cena mówi sama za siebie, wydaje mi się że dużej różnicy nie będzie
No wiem cena to jest bezcenna jak za cyla xD. Ale czy będzie chociarz roznica 5km/h . A nad wariem pomysle , ma ono okolo 3 lat i z 15 tys przebiegu wiec nie wiem jak z tym wariem . I nie wiem czy mi się oplaca wsadzac wario do niego … jak ja go tylko dotre i za 1990zl allegro.pl xD .
Nie bierz roznica moze będzie z 0.5km a zywotrnosc 100x gorsza lepiej zrob szlif 50zl i tlok vertexa czy jakis taki kup za 100 i doloz 50 i kup multivara xD
cylinder max 3tyśkm i będzie padnięty za 100zł to dobrego tłoka nie kupisz to gdzie tam cylinder. lepiej serii szlifa zrobić i zapuścić vertexa. tamte cylindry za 100zł to takie jedno sezonówki albo jak ktoś dużo jeździ to takie przejściowe ;p
[ Dodano: 27-08-2009, 23:03 ]
Ps pisZe bo cztałem wypowiedzi ludzi co mieli ten cylinder, mówili że czuli różnice mocy ale i tak nikt nie polecał bo szybko padał ten cylinder.
Pff xD Jak do seri Vertexaż jeszcze są tańsze rozwiązania typu Athena, Meteor itd.
Tak tak do serii… Sa to najlepsze tloki na których przejedziesz duze ilosci KM jeszcze np. Mahle gdzieś do serii widziallem
Ale ja juz bym wolal nowy cylinder a nie szlif … A czy osiagne więcej mocy na tym vertexie niz na zwykłym chinskim? ;> czy to, to samo ?
VERTEX a nawet jeśli to tłok trzeba nad wymiar … a tu tylko 39,95 mm . . wiec zobacze jak to będzie . I oplaca się tego vertexaż
Mocy może zyskasz 0,01kM na tym tłoczku ale żywotność jest tak może z 30x większa od chińskiego
Tak opłaca się bo jak już mówiłem żywotność jest nie porównywalna
Kurde szkoda, Bo jak wiadomo w tych chinolach moc jest minimalna… Przyspieszanie do 60 km/h to taki muł… ja jezdze po miescie i mi zrywnosc potrzebna … jak wyprzedzam samochod to kita … a jezdzilem kolegi yaroxem zanim on się zbierze to samochod odjedzie na 300 m … ;( … A jak zrobie szlifa to tłok jaki rozmiar będzie musial mieć? Bedzie to pierwszy szlif ; )
A moze lepiej tanszego Meteoraż Przecierz to chinol xD
A jeszcze cos… Przecierz jak będzie chinski cylinder (czyli marna jakosc) to oplaca się wsadzac jakiegos vertexaż … POmoze to cosą