Elo. W zimie wypolerowałem sobie przekładnie. Teraz straciła ona swój urok. Chciałem ją pomalować i jeden z kolegów powiedział że zrobię to spray’em. Kruczek odradził bo stwierdzić że będzie"kaszana". Więc jak to teraz zrobić? ![]()
Ale chesz ja polakierwać normalnie na kolor?
no na kolor a jak inaczej A, no i jaki kolorek proponujecie;p?
Chyba trzeba delikatnie to zmatowić wcześniej, ale to tylko moja sugestia.
Moim zdaniem powinienes uzyc pasty polerskiej, przepolerowac a nastepnie trysnac lakierem bezbarwnym. W tedy polerka będzie zabezpieczona przed utlenianiem i nie straci tak szybko uroku.
No tak, tylko jak nakladać lakier, to wcześniej trzeba Podgrzać dekiel a ja nie mam takowego palnika :-/ Chyba że skombinuje sobie…
żeby polakierować teraz na kolor to musisz zrobić tak: 1. zmatowić 2. nałożyć podkład reaktywny 3. nałożyć podklad akrylowy -> zeszlifować 4. nałożyć baze 5. nałożyć klar
rozumiem zmatowić papierem ściernym jakimś drobnym. a co to za podkłady są? gdzie je mogę dostać etc? i co to jest ten klar
(zaawansowany lakiernik to ja nie jestem;p)
Zmatuj na granulacje 400. Podkłady dostaniesz w jakimś sklepie lakierniczym. Klar to inaczej mówiąc bezbarwny :P.
Zmatowic proponuje papierkiem na wode P800… Wielu lakiernikow tak robi… Jezeli chcesz to robic sprejami to watpie zebys znalazl takowy podklad reaktywny…
Często nie trzeba nakładać reaktywnego. Ale od czego to zależy to nie mam pojącia.
reaktywny poprostu izoluje i lepiej “klei” się. Ale czy go stosowac to juz sprawa indywidualna… Ja go nie stosowalem…
boze, ale kombinujecie weź papier 600 wodny i przejedz cały dekiel nałóż zwykły podkład po 10 min przeszlifuj 600wodnym nałóż lakier i na to bezbarwny caża filozofia
Mam pytanko, czy papier wodny to zwykły papier ścierny namoczony w wodzie?
Człowieku co ty za głupoty gadasz! Jak zrobi tak jak mówisz to mu farba zajedzie zanim pomaluje... OMG... zrób tak jak pisałem...k?os napisał:
nałóż zwykły podkład po 10 min przeszlifuj 600wodnym
Nie, to jest inny papier... Nie bez znaczenia nazywa się wodnym...Mam pytanko, czy papier wodny to zwykły papier ścierny namoczony w wodzie?
To jak to w końcu zrobić? bo ja już nic nie czaje. Niech wypowie się ktoś kto to robić i ma pojęcie
No to ci mówię, tak jak ci napisałem…
Zrobie tak jak mówisz i zobacze co z tego będzie. Później dam foty
Jak ci strasznie fatalnie wyjdzie to Scansol i heja :P.
Mam coś podobnego ale to nie jest Scansol. Działa tak samo. Z gaźnikiem go?? ma mi zrobić w niedzielę, później zaczne się bawić z tą optykę. pozdro