Czy można i warto małowac kask? Jeśli tak to czymś Czy ktoś to robił? Z góry dzięki za odpowiedź…
Oczywiscie ze się da pomalowac kask. U mnie chłopcy malują u lakernika ale można tez skorzystać z usług firmy co maluje aerografem jest to drozsze ale w niebo lepszy efekt
Jak masz zniszczoną grafikę na nim, to oczywiście że warto. Malować to tylko pistoletem u lakiernika lub aerografem. Spray’em łatwo zacieki zrobisz, jak nie masz wprawy. Jeżeli sam malujesz, to wiesz że trzeba odpowiednio go przygotować do tego(samą skorupę zostawić(jak się da) lub dokładnie pozaklejać elementy, których nie chcesz pomalować).
no raczej się da…czemu nie? jak nie będziesz mógł wyjac jakiejs gabki z srodka to tyłuż ładnie gazeta i oczywiscie wiesz jak się matowi…musisz zmatowic kask i dopiero małowac…a tak w ogóle to czym można sobie samemu szybke przyciemnic :?: - nie chce zakładac nowego tematu
gmax napisał:
czym można sobie samemu szybke przyciemnic
Folią do przyciemniania szyb ;-)
Można pomalować, ale po co skoro można kupić jakiś nowy fajny kask z ciekawym malowaniem ?
No właśnie, samo pomalowanie aerografem może kosztować połowę, jeśli nie całą cenę nowego kasku.
no można i tak mi osobisicie się bardzo podobaja kaski z naxa sa zaiste z wygladu a co najwazniejsze nie kosztuja fortuny
Kowal napisał:
No właśnie, samo pomalowanie aerografem może kosztować połowę, jeśli nie całą cenę nowego kasku.
Ale jeśli chcesz mieć jedyny w swoim rodzaju kask to bardziej opłaca się aerografem ;-) A kask się nie zużywa jeśli nie masz na nim jakiejś gleby i nie przytrzesz/uderzysz nim o ulicę.
SEVERYNNN, jeśli zamierzasz małować to daj później foty jak Ci to wyszło :-D
ja mam stary kask, trochę pościerany, więc myślałem żeby sobie go pomalować na jakiś kolorek i rzucić dwa białe pasy na środku ‘’ coś jak ten kask shoei" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: raczej na aerograf sobie nie pozwolę bo za ta sama kasę będę miał lazera lub cos innego. myślałem nad sprayem, zobaczymy może delikatnie to mi się uda zrobić, tylko zastanawiam się nad podkładem no i kolorem…
Kask maluj na taki kolor, jak masz skuter lub na czarny(pasuje do wszystkiego). Rób jak najostrożniej, bo o zacieki nietrudno
nałożę kilka warstw po delikatnym pyłku sprayu, tak aby zacieki nie mogły powstać. odczekam aż wyschnie i potem znowu. może z 5 - 6 razy. a kolor będzie czarny z białymi pasami. a co myślicie na tematu podkładu? stosować?
Podkład raczej nie zaszkodzi :mrgreen: Zrób jakiś projekt tego jak chcesz zrobić to małowanie. Chodzi mi o to jakiej grubości i w jakich odstępach od siebie będą te pasy
jaki podkład proponujeszł pasy będą coś w podobie do kagayamy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: będą 2 pasy o grubości ok 2 cm w odstępie od sobie ok 1 - 1,5 cm.
[ Dodano: 28-01-2009, 20:22 ]
oto projekt ’ robiony na szybko wiec nie krytykujcie :lol: coś takiego mi chodzi po głowie
Jeśli wyjdzie Ci to tak jak na tym “VT” to zaj***ście Ale te pasy są raczej szersze niż 2cm
Myślę, że coś koło czterech
A co do podkładu to nie pomogę, bo zwyczajnie się nie znam
Jesli dasz kask do aerografa to będziesz miał zaje… bo oni się na tym znają jeśli chcesz mieć jakis wzór a jeśli nie to samemu w sklepie z farbami wszystko ci wytłumaczą.