Jestem posiadaczem Malossi Multivara. Dodali taki czarny pierścień, chyba jest to blokada, ale na jednym schemacie w takiej książeczce którą dali jest taki właśnie pierścień pokazany między wario a przeciw talerzem oraz za wariatorem (inaczej mówiąc wkładany jako pierwszy, za nim dopiero wario). O co chodzi? Druga rzecz: dali rolki 8,5 i obecnie mam je założone oraz sportowy tłumik i jeździ. Co prawda ważą tyle samo co seryjne. Rozumiem, że mimo to, że takie dodali (uznali za stosowne) dla lepszych osiągów trzeba je zmienić?
Jak jeździ dobrze i nie ma mułów to zostaw te rolki, chyba ze chcesz się pobawić to wsadź na próbę lżejsze. Co do tego pierścienia, jego zakłada się albo jako blokadą na wario czyli jakby przedłużka tulejki lub za wario albo przez zbierakiem kopniaka żeby zbierak się zazębiać z kopką. Ja założyłem u siebie wario hebo kumpla bez tego pierścienia za zbierakiem kopki to kopka się nie zazębiała bo była za daleko, ten pierścień właśnie zmniejsza odległość i kopka zazębia się i odpala.
na tych rolkach jest wiele mułów. Przy 50, 60 i 70 spadają obroty i rosn?. Powstaje taka fala jakby. Mechanik mówił, że jak mi zależy na prędkości to może mi spróbował jeszcze cięższe zamontować. No ale jakoś na youtube jest filmik jak takim samym skutem porządnie, co prawda ze sportowym cylkiem 50ccm ale na multivarze na rolkach 4,1 - prawie o połowe lżejsze i nie ma mułów w ogóle.
Mulitivar jest zestrojony pod seryjny skuter bez tłumika w przypadku założenia sportowego tłumika należy daćrolki 1-1,5g lżejsze
najlepiej zestaw regulacyjny kupić, wsadzisz rolki tak jak Ci na forum mówił albo kumpel powiedział i się może okazać że dalej są za ciężkie lub lekkie, trzeba metodą prób i błędów.
a sprężynę zmieniłeś na tą co dali?
Dołączam się do problemu Zażołyżem dziś multivara i sprzeglo stage 6 racing torque control. NIC SIE NIE ZMIENILO jak muliż tak muli. A więc na chwile obecną mam wariator multivar, sprzeglo stage i wydech ZX. Jakie rolki Jaka sprężyna PORADZCIE CHCE DZIS ZAMOWIC NA MIELOCHU!
wymieniłem. Na seryjnej 0-40km/h to była torpeda normalnie ale później już gorzej. Na zmienionej jest mniej mułów aczkolwiek nie tak jak by się chciało. Po wymianie tych częsci mam problem. Po jeździe np 5 minut, jak się nagrzeje, po 40, 50, 60km/h spadają obroty i nie chce się zbierał. Chwile po tym spadku zaczynają znowu rosnąć itd. O co chodzi??Postrach napisał:
a sprężynę zmieniłeś na tą co dali
spróbuj wsadzić lżejsze rolki, jeśli muł jest mały to wsadź 0.5gram lżejsze.
kwadratowe rolki… też tak miałem… :573:
trójkątne. Te co w zestawie z małossim są i przejechane na nich ze 200km max. A co to może był, że jak się nagrzeje to się tak dzieje, nie chce się zbierał dopiero a póki zimny tj. kilka minut to wszystko płynnie idzie?
Ja tez mam Multivara i dal on tylko pare km/h. Fakt ze skuter stal się elastyczniejszy i ma lepsze przyspieszenie, ale ten V-max jest niezbyt zadowalajacy… Rolki mam wsadzone 3x4,5 i 3x7g, co daje srednia5,75. Skuter ma fajne obroty i leci max 80 km/h (hRR '04r.). macie moze jakieś pomysly?? Sprezyne mam zalozona zolta z zestawu i podkladke przed wentylator z seryjnego waria. Pozdro
dziż zamontowaćem multivara ;d Boli fakt że nie dali takiej cieniutkiej podkładki którą przez zbierak kopki się wkłada przez co nie zawsze mi kopka łapaż=ła, na początku pali ok, po 5 zapaleniu przestał łapać, przed chwilą już w ogóle nie łapae, wsadziłem podkładkę przed zbierak i jest ok. Ogólnie rolki są dużo za ciężkie, wsadziłem 4.7 ale nadal chyba są zbyt ciężkie bo skuter jakoś wolno przyśpiesza a we 2 osoby wymika, muszę chyba kupić rolki 4gram ;p, wsadziłem sprężynę żółta z zestawu.