Malaossi Multivar ii ..

Witam … Przymiećrzam się do kupna wariatora Malaossi Multivar Do peugeota jet force … Mam pytanie – > Jaki kupić do tego pasek ? czy w ogóle jest sens kupować pasek ;p ? Czy pasek coś mi doda ? (Prędkość, Przyspieszenie)

pasek Ci nic nie da chyba że masz stary to jak kupisz nowy to nie będzie Ci się ślizgał

czyli te sportowe paski nic nie dają ?

Nic nie dają osiągi jeśli twój pasek seryjny jest mało zużyty, jedynie to ze sa mocniejsze.

a malaossi multivar ile da

zależy jak wyregulujesz

Zdaje mi się że Peugot lubi ciężkie rolki a jak kupisz multivara to tam są rolki 9.0g więc po założeniu poczujesz różnice. A tak sam musisz wystroić :sunglasses:

Miałem Hebo Ng W Aprilce , Malossi w zippie , i teraz polini speed control w aprilce … najbardziej polecam polini … hebo nic nie daje tylko nie ma dziór w przyśpieszeniu, Malossi dał może na v-maxie trochę , ale najbardziej jestem zadowolony z polini … największa kulturka pracy itd ! Pasek sportowy moim zdaniem warto ! Troche kosztuje ale jakość jest o niebo lepsza od zwykłego paska kupionego w serwisie za 30 zł … ja preferuje Hebo kevlar …

ok thx :smiley:

[ Dodano: 05-08-2009, 19:08 ]
aha i jaki pasek kupić ? najlepiej kevlarowy ?

najlepiej wzmacniany, nie kevlarowy

A ja mam Hebo NG i mi duzo dal jak na v-maxie jak i pracy przekładni,moim zdaniem co skuter to inna regulacja itp bo nie można tak uogolniac.

wariatory dają od 7-15km/h na vamaxie wszystko zalezy od regulacji najwięcej daje malossi na prędkości na przyspieszeniu zas polini reszta kwaestia wydechu około +20% na vmaxie i gaźnika oraz cylka…
teoretycznie wydechem i wariatorem można uzyskać po odblokowaniu okoł 90km/h zaleznie od skutera powiedzmy w takim który po samym odblokowaniu rozwijał 60km/h bo np NRGmc3po odblokowaniu rozwija 80-85km/h wiec wymiana wariatora da już niewiele poza lepsza elastycznosćia i przyspieszeniem

co ty pierdzielisz za głupoty!!! wariator od 7 do 15km/h hahahaha, jasne

teoretycznie wydechem i wariatorem można uzyskać po odblokowaniu okoł 90km/h zaleznie od skutera powiedzmy w takim który po samym odblokowaniu rozwijał 60km/h

jasne, mój jechał 70 i z wariem i tłumikiem 80 jedzie. Inny przykład: znajomy ma tgb, po odblokowaniu 60 z tłumikiem 73, to na pewno wario da mu 17km/h :evil:

aha czy do tsdi można zkładać tłumiki sportowe ? … bo słyszałem ze nie wolno bo coś się je**** ;/

Ja mam wario Malossi Multivar, rolki 7,1g i wydech Yasuni Z leci mi około 100km/h, a przed leciał mi 85km/h…
To zależy od skutera maciekkolo,
Ja mam silnik morini jak by co…
Koleś na quantumie odblokowanym i z wydechem ginelli leci 86km/h

no to wario + wydech dało ci 15km/h a nie sam wariator

Aha i mam jeszcze pytanie … do speców z forum … czy to jest wariator do jet force tsdi ? http://allegro.pl/item708776428_wariator_malossi_multivar_kymco_sym.html

Ten produkt pasuje również do:
KYMCO B&W 2T LC
KYMCO COBRA 2T AC
KYMCO DINK 2T AC
KYMCO DINK 2T LC
KYMCO DINK CLASSIC EURO 2 2T LC
KYMCO KB 2T AC
KYMCO PEOPLE S 2T AC
KYMCO SUPER 9 2T AC
KYMCO SUPER9 2T LC
KYMCO TB OFF 2T AC
KYMCO TOP BOY 2T AC
KYMCO VITALITY 2T AC
KYMCO YAGER 2T AC
KYMCO YUP 2T AC
KYMCO ZX FEVER 2 2T AC
KYMCO ZX SUPER FEVER 2T AC

Tak, z pewnością pasuje też do piaggio, minarelli i każdego peugeota.

Kowal, nie pisz mu tak bo jeszcze kupi to wario do swojego puga xD

Kowal ja się pytałem czy pasuje … a nie do czego ;/ Pokażcie mi malossi multivar pasujący do jet forse tsdi …