witam mam problem bo jak zapale skuter i włocze swiatła to slabo swieca a jak dam caly gaz to wtedy mi lepiej swieca z kierunowzkazami jest tak samo i z podswietlaniem zegarów też
wczesniej pomiędzy niskimi obrotami a wysokimi byla mala róznica a teraz cos się popsuło
najgorzej jest gdy w nocy jadac ujme gazu w zakręcie to nic nie widac
Obstawiam regulator napięcia
i jeszcze jak wyjme całkiem akumulator to skuter zapali i ze swiatłami jest tak samo
to na 99% bezpiecznik ci siadł
a gdzie ten bezpiecznik znajde
koło akumulatora
a moze to byc cos ze szczotkamiż??
a gdzie Ty masz tam szczotkiż To że mówią na skuter “odkurzacz” nie znaczy, że masz szczotki;p
Ja tak samo miałem, prąd na światła idzie z prądnicy czyli tego co “wyprodukuje” silnik, im więcej dasz gazu tym masz więcej prądu i lepiej Ci świeca światła, jednak u Ciebie winą może być albo bezpiecznik, albo masz padnięty akumulator. Sprawdź bezpiecznik a jak jest ok to naładuj akumulator lub wymień jeśli jest do bani. (PS. Jakby to był regulator czy inna rzecz z elektryki to pisz mam części z mojej malagi)
Albo padł bezpiecznik, albo regulator albo po prostu nie masz ładowania. A rozrusznik ci kręcię?
Tzn w malagach tak jest ze światłami.
Ja np teraz w apce mam akumulator totalnie rozładowany i dopiero jak ujadę kawałek to zapalają mi się zegary (tyle że one są w pełni elektroniczne) więc i wskazówka się zatrzymuje np na 50km/h kiedy nagle hamuje…
własnie rozrusznik tez mi przestał krecic
[ Dodano: 27-03-2009, 18:08 ]
bo pewnego razu mialem odkręcona kopke i pojechałem do kolegi i mi padł akumulator i na prostowniku odpalałem dosyc dlugo. i pozniej juz było źle z tymi swiatłami