Malaguti Madison 125R

Planuję zmienić sprzęt z mojej 50ccm i od dłuższego czasu przerabiałem różne koncepcje. Prawo jazdy już mam, ale chcę kupić na początek coś “małego” i mój typ to Malaguti Madison 125R/250(obstaję przy 125).
I tu moje pytania:
-czy przy 176cm wzrostu nie będzie za duży?(choć lubię duże sprzęty )
-jak się tym w ogóle jeździż
-czy nadąża się za innymi uczestnikami ruchu?
-czy da się spokojnie robić tym traski do np. 200/400km?
-jak jest z jazdą we dwoje? daje radę?
-jak z pakownością sprzętu? czy integral wejdzie do schowkaż
-ile to naprawdę pali
-czy czuć na nim mocno wymijanie się z innymi pojazdamiż
-i ile to ciągnie?

Spodobał mi się turystyczny charakter tego sprzęta i nie wiem, czy dobrze zrobię kupując go. Głównie jeździłbym w pojedynkę, czasmi z kimś i czy jazda w grupie(hornet i CB 500) nie byłaby uciążliwał
Patrzyłem biegówki z przedziałów cenowych i rodzaju przeznaczenia i nie znalazłem nic, co tak bardzo pasowałoby mi. Jeżeli ktoś miał do czynienia z tą malagą, to niech przybliży mi sytaucję i zachęci lub zniechęci do kupna.
P.S. Silnik ma z majesty. Pytanie kieruję do osób, które miały z tym do czynienia

Od razu mówię, że do czynienia z nim nie miałem ale MUSZÊ wtrącić moje słowa :smiley:

1. Widziałem go nie dawno i przy twoim wzroście na pewno nie będzie za duży … będziesz po prostu czuł się na nim luźno :slight_smile:
3. Nadążać na pewno jakoś nadąża :slight_smile:
4. Raczej się da robić takie trasy - czemu ? - jest on raczej wygodny … a ja na DT robiłem 150km i dało się wytrzymać :slight_smile:
7. Jest to 4T więc koło 4-5l spali…
9. Pociągnie ze 110…
x. Jak już mówiłeś - spodobał Ci się turystyczny charakter tego sprzętu - więc z trasami i wygodą nie powinno być problemu :slight_smile: co do awaryjności to myślę, że będzie znikoma … w końcu to nie chinol a silnik z Yamahy więc pozostawię bez komentarza :slight_smile:

Nie miałem do czynienia z tym ale interesowałem się (przed kupnem DT) 125-tkami więc spalanie, v itp. podałem orientacyjnie :slight_smile:

Tyle ode mnie :wink: Jak dla mnie - godny polecenia

Coraz bardziej mi się to podoba :smiley:

Jak ktoś wie coś jeszcze, to niech się odzywa :wink:

Ja jezdzilem madisonem 150 i powiem ci ze sprzet rewelacja.
ale bierz 250 bo 125 nie nadazysz za reszta paki :wink:
250 to nie jest duzo.

KruczeK, a powiedz jak się ta 150 zachowywała podczas wymijania ze sporymi pojazdami(oczywiście jeżeli miałeś okazję się przekonać)? Czy te 150kg masy własnej coś daje? Czy np. 85-90km/h da radę utrzymać(więcej ta dzika horda razem nie lata :stuck_out_tongue: , może czasem :stuck_out_tongue: ).

EDIT: Jakie były lusterka(na kierowniku, czy “samochodowe”)? Jeżeli te drugie, to jak się sprawowały? było dobrze widać?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1346806

taki jezdzilem nawet kolor taki sam xD

nie jezdizlem tym za wiele moze z 10-15 km zrobilem :stuck_out_tongue:
ale jezdzi się przyjemnie, przyspiesza fajnie i 100 caly czas pokojnie można jechac al i tak wolalbym 250 bo jednak 150 to trochę mało :wink: a spalanie wcale nie będzie wiele wieksze.
co do wagi to praktycznie jej nie czuc prowadzi się na prawde bardzo milo.

1. Nie będzie za duży.
    2. Jeździ się bardzo dobrze, malaguti jest dobrą firmą, więc i na tym skuterze się nie zawiedziesz.
    3. Dynamika tego skutera jest wystarczająca, aby utrzymywać się jednym tempie z innymi pojazdami.
    4. Oczywiście, że się da… Madison jest bardzo wygodny, robiąc takie trasy tym skuterem, to po prostu przyjemność.
    5. Przyjemnie się jeździ w 2 osoby, kanapa jest wygodna.
    6. Pakowność jest kiepska, do głównego schowka nie wejdzie nawet kask typu “integral”
    7. Przy spokojnej jeździe, ok. 4,5l.
    8. Całkiem zgrabnie radzi sobie w tej kwestii.
    9. Ok. 110 km/h

Tam siedzi silnik od yamahy majesty, taką Dotychczas spotykałem się ze spalaniem 3,5 max 4l/100km, czy wprowadzano mnie w błąd?

Skytz napisał:

7. Przy spokojnej jeździe, ok. 4,5l.

BLAD !! przy normalnej jezdzie 4 do wina gadaj jego brat ma majesty 125

No dobra, przecież napisałem OK 4,5l. ;s Więc podałem w miarę prawidłową odpowiedź.

brat ma majesty 125 a drugi madisona :wink:
Ma madisona 150, trochę za slaby jest. Podczas wyprzedania szczegolnie brak mocy się czuje a a wiekszymi tez nie nadązysz

a przy przelotowej da radę 90? jak dobrze przyspieszaż

przelo 90 spoko :wink: ja jak z bratem latam (on madiosonem) to okolo 110 lecimy
na przysmiećhe majesty 125 go bierze