Planuję zmienić sprzęt z mojej 50ccm i od dłuższego czasu przerabiałem różne koncepcje. Prawo jazdy już mam, ale chcę kupić na początek coś “małego” i mój typ to Malaguti Madison 125R/250(obstaję przy 125).
I tu moje pytania:
-czy przy 176cm wzrostu nie będzie za duży?(choć lubię duże sprzęty )
-jak się tym w ogóle jeździż
-czy nadąża się za innymi uczestnikami ruchu?
-czy da się spokojnie robić tym traski do np. 200/400km?
-jak jest z jazdą we dwoje? daje radę?
-jak z pakownością sprzętu? czy integral wejdzie do schowkaż
-ile to naprawdę pali
-czy czuć na nim mocno wymijanie się z innymi pojazdamiż
-i ile to ciągnie?
Spodobał mi się turystyczny charakter tego sprzęta i nie wiem, czy dobrze zrobię kupując go. Głównie jeździłbym w pojedynkę, czasmi z kimś i czy jazda w grupie(hornet i CB 500) nie byłaby uciążliwał
Patrzyłem biegówki z przedziałów cenowych i rodzaju przeznaczenia i nie znalazłem nic, co tak bardzo pasowałoby mi. Jeżeli ktoś miał do czynienia z tą malagą, to niech przybliży mi sytaucję i zachęci lub zniechęci do kupna.
P.S. Silnik ma z majesty. Pytanie kieruję do osób, które miały z tym do czynienia
Od razu mówię, że do czynienia z nim nie miałem ale MUSZÊ wtrącić moje słowa
1. Widziałem go nie dawno i przy twoim wzroście na pewno nie będzie za duży … będziesz po prostu czuł się na nim luźno
3. Nadążać na pewno jakoś nadąża
4. Raczej się da robić takie trasy - czemu ? - jest on raczej wygodny … a ja na DT robiłem 150km i dało się wytrzymać
7. Jest to 4T więc koło 4-5l spali…
9. Pociągnie ze 110…
x. Jak już mówiłeś - spodobał Ci się turystyczny charakter tego sprzętu - więc z trasami i wygodą nie powinno być problemu co do awaryjności to myślę, że będzie znikoma … w końcu to nie chinol a silnik z Yamahy więc pozostawię bez komentarza
Nie miałem do czynienia z tym ale interesowałem się (przed kupnem DT) 125-tkami więc spalanie, v itp. podałem orientacyjnie
Tyle ode mnie Jak dla mnie - godny polecenia
Coraz bardziej mi się to podoba
Jak ktoś wie coś jeszcze, to niech się odzywa
Ja jezdzilem madisonem 150 i powiem ci ze sprzet rewelacja.
ale bierz 250 bo 125 nie nadazysz za reszta paki
250 to nie jest duzo.
KruczeK, a powiedz jak się ta 150 zachowywała podczas wymijania ze sporymi pojazdami(oczywiście jeżeli miałeś okazję się przekonać)? Czy te 150kg masy własnej coś daje? Czy np. 85-90km/h da radę utrzymać(więcej ta dzika horda razem nie lata , może czasem
).
EDIT: Jakie były lusterka(na kierowniku, czy “samochodowe”)? Jeżeli te drugie, to jak się sprawowały? było dobrze widać?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1346806
taki jezdzilem nawet kolor taki sam xD
nie jezdizlem tym za wiele moze z 10-15 km zrobilem
ale jezdzi się przyjemnie, przyspiesza fajnie i 100 caly czas pokojnie można jechac al i tak wolalbym 250 bo jednak 150 to trochę mało a spalanie wcale nie będzie wiele wieksze.
co do wagi to praktycznie jej nie czuc prowadzi się na prawde bardzo milo.
- Nie będzie za duży.
2. Jeździ się bardzo dobrze, malaguti jest dobrą firmą, więc i na tym skuterze się nie zawiedziesz.
3. Dynamika tego skutera jest wystarczająca, aby utrzymywać się jednym tempie z innymi pojazdami.
4. Oczywiście, że się da… Madison jest bardzo wygodny, robiąc takie trasy tym skuterem, to po prostu przyjemność.
5. Przyjemnie się jeździ w 2 osoby, kanapa jest wygodna.
6. Pakowność jest kiepska, do głównego schowka nie wejdzie nawet kask typu “integral”
7. Przy spokojnej jeździe, ok. 4,5l.
8. Całkiem zgrabnie radzi sobie w tej kwestii.
9. Ok. 110 km/h
Tam siedzi silnik od yamahy majesty, taką Dotychczas spotykałem się ze spalaniem 3,5 max 4l/100km, czy wprowadzano mnie w błąd?
BLAD !! przy normalnej jezdzie 4 do wina gadaj jego brat ma majesty 125Skytz napisał:
7. Przy spokojnej jeździe, ok. 4,5l.
No dobra, przecież napisałem OK 4,5l. ;s Więc podałem w miarę prawidłową odpowiedź.
brat ma majesty 125 a drugi madisona
Ma madisona 150, trochę za slaby jest. Podczas wyprzedania szczegolnie brak mocy się czuje a a wiekszymi tez nie nadązysz
a przy przelotowej da radę 90? jak dobrze przyspieszaż
przelo 90 spoko ja jak z bratem latam (on madiosonem) to okolo 110 lecimy
na przysmiećhe majesty 125 go bierze