Witam pisze w sprawie kumpla który kazał mi się zapytać na forum odnośnie jego problemu.Mianowicie posiada on malaguti F15 cylinder polini sport 70 na początku gdy skuter jest zimny ma większego ‘pałera’ prędkość sięga do 100 z wydechem leovince zx . Gdy skuter się nagrzeje prędkość sięga 75 nie raz jak ma odchyl ponad . Zmienił rolki w vario i bez zmian . Mówił coś że dzwon sprzęgła ma odbarwienia i jest lekko siny czy może iść to od dzwona lub sprzęgła ??
jak odbarwienia to niech wymieni, i podejrzewam że mała dysza w gaźniku, jak zimny jest ssanie=więcej paliwa i jedzie ostro ciepły nie ma ssania mniej paliwa.
Właśnie on posiada gaźnik standard a co do dyszy sam nie wie a dzwon jaki polecacie ??.
Stage 6 WC i jeśli ma kase to niech weźmie Polini Evolution… prawdziwy twardziel!
Co do tego polini to z opinii nie każdemu pasuje montaż tego dzwona a ogólnie te lepsze dzwony będą dobrze współpracować z seryjnym sprzęgłem??.
Taaa.. kupują nie do swojego skutera i chcą żeby im pasowało! takie lolki...kuba278 napisał:
Co do tego polini to z opinii nie każdemu pasuje montaż tego dzwona
Jak najbardziej tak a nawet i lepiej niż na seryjnym dzwonie na pewno bo co najważniejsze będzie lepsze chłodzenie ;-)kuba278 napisał:
ogólnie te lepsze dzwony będą dobrze współpracować z seryjnym sprzęgłem??.
To fajnie a co do gaźnika jak on posiada standard z automatycznym ssaniem to jak kupi 17 z ręcznym to nie będzie przeszkadzać??, orientujecie się może czy w zestawie jest ciągło do tego ręcznego ssania przy zakupie gaźnikaż.
ssanie reczne jest w zestawie, i nie będzie to nic przeszkadzac jak kupi sobie ze ssanie recznym
ssanie jest w zestawie ale cięgło musisz osobno kupić bo inaczej tego ssania nie otworzysz … polecam cięgło Polini