Witam,
Mam wspomniany skuter z cylindrem 70cc barikit, gaznikiem 21mm, wydechem yasuni r, wariatorem malossi multivar z rolkami 3,6 g, sprężyną centralną żółtą malossi. Reszta jest seryjna. Jest to konfiguracja która daje maksymalne osiągi, przyśpieszenie w granicach 10 sekund do realnych 80 km/h. Vmax na prostej drodze bez wiatru to granice 90-92 km/h. Z górki, z wiatrem w plecy i na pochył rekordowo rozpędziłem się do 104 wg gps-u. Chciałbym dowiedzieć się od szanownych użytkowników (o ile tacy jeszcze tu są) czy zamontowanie dłuższych przełożeń ma sens? Jeśli tak to jakie byście polecili? Pozdrawiam.
jeżeli do tych 90kmh idzie ci “jak burza” i przy 90 ma limit na obrotach - tzn nie jest w stanie zakręcić sie wyżej - to wtedy zmiana przełożeń ma sens.
Natomiast jeżeli do tych 90km/h już rozpędza sie bardzo powoli to tam jest limit mocy i na dłuższych biegach bedzie mu trudniej i może sie nawet nie dokręci.
Rozpędza się bardzo żwawo do 90-92 i utrzymuje tą prędkość kręcąc na prawdę wysokie obroty. Cylinder kupiłem na jacku moto… i w opisie było, ze jest to cylinder klasy racing. Ja w takie coś raczej nie wierzę. Miałem wcześniej malossi sporta 70 i do czynienia ze stage 6 streetrace. Mój cylinder jest mocniejszy ale max postawiłbym go w klasie midrace. Obrotomierz leci w kulki ale wiem, że na pewno kręci te 11 tys być może ciut więcej. Przy jezdzie z górki gdzie rozpędzam go do ponad stówki w przełożeniach słychać jakby turbinę (wycie). To w jakie przełożenia Panie Wombat mam celować?. Zapomiałem dodać, że silnik oczywiście minarelli i na cieczy czyli to samo co aerox.
tak z ciekawości - a jaką moc potencjalnie deklarują dla takiego barikita?
a przełożenie… wymontuj co masz, policz ząbki na kołach i kup schodek dłuższe.
Właśnie nic na ten temat nie piszą. Próbowałem szukać i nie znalazłem. Cylek dostępny tylko na jack m. a opis ubogi. Cena na ten moment 599 zł. Cylinder lc bez głowicy. Ja kupowałem z pół roku wcześniej i był o 5 dych tańszy. Jezdziłem na nim na głowicy od malossi sporta a po tym jak zajechałem gwint w głowicy kupiłem tanią made in china od WM motors. Była dedykowana wg opisu do 50/70 pojemności. Musiałem podpiłować rancik bo był delikatny kontakt z tłokiem. Efekt to odczuwalnie wyższa moc niż na głowicy malossiego. No i za 49 zł a nie 300 parę. Patrzyłem za przełożeniami malossiego 13/44. Sugerowałem się profesjonalnym kanałem na youtub ‘‘Thomas Bussetto’’ gdzie gość na tych właśnie przełożeniach z wydechem porównywalnym do mojego i na cylku klasy sport od stage 6 wyciągnął wg gps-u 125 km/h. Z tym, że nie napisał czy to był streetrace. Całkiem możliwe, że stage 6 sport pro który jest całkiem mocnym cylkiem. No to zaraz idę rozkręcać.
Znalazłem przed chwilą info dot mocy tego cylka na jakiejś zagranicznej stronie. Piszą, że 11-13,4 KM
Dlatego pytam bo szukałem i nie znalazłem takiej specyfikacji.
Myśle że te 125km/h to zrobił na czymś od S6 klasy MK2 (15-17KM) . Ja miałem malossi sport 70 i Streetrace 70 i w mocno przebudowanym chińczyku robił ~90km/h +/- 2km/h (wg GPS). I to są cylindry po 10KM. U mnie było 9KM na silniku i około 6,5KM na kole (hamownia P4 -mam wykresy).
Żeby pojechać te 10-15km/h więcej to trzeba mieć około 3-5KM więcej a tyle głowicą nie zrobisz.
Ten Barikit to podobno to samo co Airsal - a opisy Airsali z deklarowaną mocą (+poprawka marketingowa) znajdziesz.
Jest na YT kanał ruska co mocno dłubie w silnikach, przekładniach, przełożeniach. Jest kilka filmów jak walczył o 100km/h (w starym i leciutkiem skuterku) i to była oagromna walka.
https://www.youtube.com/@Samodel/videos
pooglądaj. Dużo wiedzy i dużo “rozczarowań”… tzn realia.
Ja jestem na 2-3 grupach facebukowych takich skuterowych i tam normalnie każdemu jego aerox, aprilla, s8 z każdym cylinderem 70 “idzie na koło”, “zamyka licznik” i leci 110-120km/h.
I każdemu mierzył brat bo samochodem za nim jechał…itd
I tylko o tym czytam a jeszcze na własne oczy nie widziałem. Tzn widziałem - ale to były poteznie zmodyfikowane projekty a nie skuter seria po wymianei cylinderka, gaxnika na 21 i wydechu w używce.
Znam kanał Samodela i widziałem jak walczy z yamahą jog o prędkość. Z tego co pamiętam to wyciągnął 99km/h. Jeśli chodzi o moje kombinację to na chwilę muszę się wstrzymać ponieważ jest coś innego co zauważyłem. Nie wiem na ile jest to grozne ale mam luz tylnego koła na boki. Postukuje i odchyla się o jakieś 2 mm. Już doszedłem, że to nie łożysko osi tylnego koła tylko do wymiany mam dekielek od przełożeń. Po prostu główna oś pracuje w tym dekielku na zasadzie łożyska ślizgowego i nastąpiło zużycie dekla. Kasę którą miałem przeznaczoną na przełożenia będę musiał na dekielek wydać, 260 z hakiem lub koło 500 zł na taki ‘‘tjuningowy’’ w którym już są normalne łożyska igiełkowe.
Pózniej może wrócę i podzielę tym ile i czy w ogóle coś zdołałem ugrać przełożeniami. Pozdro