Moje F-12 kupiłem dokładnie 19 stycznia 2008 roku. Jest to 2003 rok z elektronicznymi zegarami, i przebiegiem przy zakupie 21 429km. Teraz jest coś kolo 24kkm Jego stan optyczny zasługiwał na 3+. Skuter przy kupnie miał aby zmienione:
-wario na Malossiego
-założony pasek Dayco
-zmienione sprzęgło (na jakie to do tej pory nie wiem :D)
Fotki zaraz po przyjeździe do domu ze skuterem :
Zaraz w marcu trafił się wydech do kupna więc go kupiłem Jest to Kundo Rapid KRD 70 BE Założyłem go jednak bez regulacji w sumie nie chodziło najgorzej ale były takie momenty ze skuter w ogóle nie chciał jechać więcej jak 60km/h a czasem się rozpędzał elegancko do ponad 90km/h… Wkurzyłem się w końcu i założyłem serię, a Kundziak sobie leżał w piwnicy No dobra, a teraz parę fotek wydechu:
W kwietniu zamówiłem opony 2x K61, uszczelkę, podwyżkę i olej.
Foty:
No i taką malagą śmigałem aż do jesieni… A wtedy trochę ruszyłem dupsko i wywaliłem 2 błotniki z tyłu, dałem dwa kierunki od Opla Astry i rejestracje zamontowałem pod lampą.
Jakiś czas potem przyszła paczka ze stopką boczną. I tak to wszystko się prezentuje na dzień dzisiejszy:
Kolor na jakim stanęło to biały. Dwa plastiki są już pomalowane reszta pójdzie w niedługim czasie. Kilka fot plastików: (sorki za jakość)
Zrobić jeszcze będę chciał z mechaniki:
-założyć w końcu Kundo
-wyregulować i cieszyć się jazdą
Optyka:
-skończyć malowanie skuta
-pomalować przekładnie, pompę na biało
-założyć może nadkole
-białe klosze
-może lampa diodowa
-kupić jakiś normalny kopniak
Docelowo chciałbym aby skuter wyglądał tak: (hehe wiem profesjonalny VT xD)
Więcej fotek znajdziecie tutaj - http://bikepics.com/members/babyloc/
EDIT -
Kilka świeżych fotek niektórych plastików -
EDIT 2 -
Dziś przyszło mi kilka części, ale wieczorem wkleję listę i zdjęcia. Mam też już pomalowaną pompę przekładnię, amorek i podwyżkę.
plany fajne, wydaje mi się że biały szybko będzie Ci się brudził :mrgreen: a skąd ty ten wydech wziąłeś?? nigdy nie słyszałem takiej nazwy :lol:
Na 90% wydech z Niemiec ;}
No te kolorki 2 na poczatku mi się jakoś nie widziały ;p
I podoba mi się motyw z kierunkami z astry
I ZAKŁADAJ TE WYDECH !
A nie go ściągnął ; (
bardzo duży przebieg ma teraz zauważyłem, mój jest starszy i ma 6000km
bo twoj ma cofany licznik a 4lo, ma elektroniczny i tak latwo się nie cofnie :PP
Lista części -
:arrow: Rolki Polini 16x13 4,4g / 5,0g / 5,6g / 6,1g
:arrow: Klosze kierunkowskazów STR8 - białe
:arrow: Sprężyny dociskowe Top Racing Minarelli
:arrow: Korek wlewu oleju New Style
:arrow: Sprężynki sprzęgła Hebo Niebieskie i Zielone
:arrow: Reperaturka pompy wody Tec Minarelli LC
:arrow: Żarówka przednia STR8 Xenon Type P26S 12V 20W x2
Fotki —>
Mam takie pytanie jak po kolei mam wkładać do pompy te części ? Jakby ktoś mógł to niech je ponumeruje
W następnym tygodniu będę miał lampę diodową. Dziś po południu zacznę składać Malage.
PzdR
4lo
pns, ja też mam
Bardzo bardzo pięknie Ja też miałem swoją tuningowac ale poszła na części;p
PS. jakbyś potrzebował tarczy hamulcowej tył lub przód, klocków hamulcowych, kufra siędzenia błotnika tył albo tego najwiekszego plastiku i tego pod podłogą to pisz;p i elektryke mam…
Ładna malaga zawsze mi się podobaly Powodzenia w dalszych pracach ;]
Zostało jeszcze założyć ten dolny plastik i plastik na przekładnie. Muszę też jeszcze wyregulować Kundziaka, tylko nie wiem co najpierw włożyć ? Jak myślicie ? Parę aktualnych fotek Malagi
Ciekawie wygląda w białym kolorze, kiedy bierzesz się za jakąś konkretniejszą mechanikę?
Jak się rozsypie ten cylinder co teraz siedzi to wtedy pójdę w mechanikę.
Pomaluj plastiki od srodka pod kolor skutera wyglądaloby super moim zdaniem
4lo, a jak działają ci te kierunkowskazy od astry?? dobrze świecą są widoczne???
Jasiu kierunki jak kierunki świecą Myślę, że wyglądają dość fajnie a i ich cena jest dość niska. A o świecenie to trzeba by się spytać kierowców jeżdżących za mną Wydaję mi się że widać je dość dobrze, a dowodem może być to, że nikt we mnie jeszcze nie wjechał :PP
Ile Ci latała Malaga na seri ??Spoko projekcik
powiem Ci że jak czytałem projekt po kolei to sobie pomyślałem że ten biały kolor to będzie ohyda i wgl nie przypadł mi. ale jednak na skuterze prezentuje się on całkiem inaczej i powiem Ci że mi się on bardzo podoba. ogólnie skuter bardzo ładny i ciekawi mnie ile ten wydech Ci dał po dobrej regulacji i jak malaga z osiągami stoi ;D