Malaguti brak iskry/co jest??

Witam!! Mam problem ze swoim malaguti, mianowicie brak iskry, świeca jest dobra (kupiłem nową). Wydaje mi się, że to może być regulator napięcia ale czy na pewnośćCo robić? Pomóżcie! Z góry dzięki!

fajka, cewka, modol :slight_smile: Sprawdz :stuck_out_tongue:

daniexx333 napisał:

cewka, modol

stary jak bys się trochę znał i nie sciagnął z wina wypowiedzi w podobnym temacie to bys wiedział ze cewka to jest jednoczesnie modół i cewka jest w simsonie a modół w skuterach a co do tematu to sprawdź czy przez fajke prad kopie wez włóz palca do fajki i delikatnie kop to zobaczysz czy lekko kopie jak tak to wina swiecy jak nie będzie kopac to modół prawdopodobnie do wymiany

Chodzilo mi o fajke…

Jest cewka zapłonowa i jest moduł w skuterze … więc nie wiem o co ci chodzić

90% ścięło ci klin na wale.

ale zgineła Ci z dnia na dzien czy jak jechałes podaj okolicznosci:p to cos pomożemy chyba :stuck_out_tongue:

Postrach napisał:

90% ścięło ci klin na wale.

mi się wydaje że wtedy by coś obcierało i magneto siedzi ciasno na wale także hyba by nie spadło tak od razu i po pierwsze to by się zapłon przestawił :)

sebo747 napisał:

stary jak bys się trochę znał i nie sciagnął z wina wypowiedzi w podobnym temacie to bys wiedział ze cewka to jest jednoczesnie modół i cewka jest w simsonie a modół w skuterach a co do tematu to sprawdź czy przez fajke prad kopie wez włóz palca do fajki i delikatnie kop to zobaczysz czy lekko kopie jak tak to wina swiecy jak nie będzie kopac to modół prawdopodobnie do wymiany

Właśnie udowodniłeś jak ty się znasz. Proszę modów o danie warna koledze za pisanie bzdur. I co z tego że ściągną wypowiedź skoro ona też tutaj pasuje.

Do tematu:
Nie wiem czy w maladze jest tak jak u mnie ale jak masz zgaszony motor czy światłą się świecą czy nie jeśli nie to zapal pozycje i zakręć rozrusznikiem jeśli się zaświecą to możesz chyba wykluczyć regulator napięcia. Ja bym obstawiał cewka albo moduł :)

Witam!! Dziś trochę pokombinowałem i wyszło mi, że do modułu zapłonu nie dochodzi +, jak wsadziłem na krótko + z akumulatora iskra pojawiała się ale tylko jak puszczałem guzik startera. Więc czy ktoś może wiedzieć co to?? Proszę o pomoc!!

wez popatrz po kablach , moze gdzieś ci się przerwal i nie ma + , ja tak mialem przy swoim … ISKRY BRAK … Hmm CO JEst … Wzialem Miernik i Na Jednym Kablu Nie Bylo + Wzialem Z Akumulatora i Odrazu iskra Byla … Przelecialem Kable i Byl Zerwany Jeden … Zlutowalem . Zaizolowalem i Gitarka ;] Pzdr ;]

SprzEDam PiaggIo Zip , suzuki Ap , Suzuki MaraUder 125 , Zestaw Stage 6 70 ccm TJ . WAL . CYLINDER , TLOK . ! Wiecej Info Pod Nr Gg : 7042616

Chłopaki co do kopiowania wypowiedzi to powinno się chociaż podpisać skąd lub od kogo pochodzi. Ja jak np d o opisów gg w nonsensię dałem ponad 300 opisów to napisałem jakie źródło. XD

Witam!! Ostatnio trochę pokombinowałem i wyszło mi, że: przewody raczej są dobre (za każdym razem miernik dawał znak przepływu prądu) moduł, fajka i świeca też są dobre ponieważ gdy dałem + z akumulatora do modułu iskra była (ale tylko jak trzymałem na starcie, gdy wkręciłem do cylindra to tylko tak “szkyrtło” i zdechną) a kródko przed pojawieniem się problemu z iskrą zaczęło się coś tłuc w silniku. Co to może być i jak to naprawić?? Proszę o POMOC!!!

A moze masy nie ma ?? ^^

U mnie w skutrze jak nie miałem iskry poniewaz mi kabelek odłączył się od modułu a u ciebie to moze byc moduł się spalił albo jakis kabel się odłaczył albo cos innego.

Mam pytanie czy to oto urządzenie (widoczne na zdjęciach) może być odpowiedzialne za brak iskry??

[ Dodano: 2008-12-07, 21:16 ]
Sory zdjęcie się nie dodało, w każdym razie chodzi mi o to co znajduje się pod krążkiem magneto.