Elo chciałem wam przedstawic mój projekt który został rozpoczety już w zime. Skuter to Malaguti F12 LC którą kupiłem za śmieszne pieniądze lecz trochę czasu zajeło mi doprowadzenie jej do stanu używalności, Kolor nie był zbyt świeży wiec postanowiłem ją pomalowac i trochę zmodyfikować plastiki kolor padł na czarną perłe z palety Mercedesa i biały również z palety Mercedesa tym razem Sprintera :mrgreen: Dozownik został odłączony z wiadomego powodu W zime zostały zamontowane części:
- wariator Top Performances Nardo
- płytki membrany Top Performances
- cylinder od Aeroxa
- opony Maxxis tył 140/70/12, przód 130/70/12
- elektryka
- kruciec odblokowany
- przełączniki na kierownice
- amortyzator tylny regulowany
- manetki
- wkład filtra powietrza Stage6
- ślimak prędkościomierza
- klocki hamulcowe
- Linka gazu
- Rollgaz
- kierunki strzałki
- seryjna kierownica
i dużo dużo innych części których już nie pamiętam
Plany:
- wydech Hebo New Performer
- wał wzmacniany i łożyska
- wariator Malossi Multivar
- nadkole
- przerobienie karterów na tarcze z tyłu
Foty z samego początku prac (zima)
Po założeniu plastików opon itp:
A tu już foty jak malaga jeździ (marzec):
Zdjęcia robione w przeciagu ostatnich 2 miesięcy:
Na dzień dzisiejszy Malaga jest cały czas dopracowywana, aby była jak najładniejsza, foty będą wrzucane na bieżąco Pozdro! Miłego czytania :mrgreen: :mrgreen:
Alban napisał:
kolor padł na czarną perłe z palety Mercedesa i biały również z palety Mercedesa tym razem Sprintera
Już myślałem, że będzie kolejny czarny skuter z białym tunelem ale nie ;P
I co tak późno temat rozpocząłeś :)
Nie małowałem tunelu bo ma połamane zaczepy tak samo jak podłoga więc za jakiś czas wymienie i wtedy pomaluje pod kolor skutera, nie na biało ;]
Jakoś tak wyszło, przez chwile skuter nie był już mój, potem go odzyskałem i postanowiłem założyć temat.RudY napisał:
I co tak późno temat rozpocząłeś
A tak to ile dałeś za to malage i czy do 1500 zł kupi już tako
Dałem 1000zl.ReKoRd napisał:
A tak to ile dałeś za to malage :D
Może tak ale w nie za dobrym stanie :-PReKoRd napisał:
i czy do 1500 zł kupi już tako :D
Ogólnie Image - ładnie, choć kolor mało się wyróżnia. Ale za to jak błyszczy na tych ostatnich fotkach
stan nie musi byc super aby było w miare kompletne :)) a tak oglolnie to git malaga Polecam wsadzić jakiś sportowy wydech
Dzieki :lol:
Będzie za jakiś czas bo na razie cieżko z funduszamiReKoRd napisał:
Polecam wsadzić jakiś sportowy wydech
Alban napisał:
Jakoś tak wyszło, przez chwile skuter nie był już mój, potem go odzyskałem i postanowiłem założyć temat.
Jak nie był już twóją sprzedałeś/ukradliż
A tak to całkiem spoko Malaga.
Jestem drobnym tunerem ;]
Sprzedałem :]Szympa napisał:
Jak nie był już twóją sprzedałeś/ukradliż
Po coś
[ Dodano: 18-08-2009, 22:58 ]
I w jakim była stanie jak sprzedałeś?
Miałem zajawke na biegówki, kupiłem Sende zaczeła się sypać kolo co ode mnie kupił Malage też dostał zajawke na biegówki i się zamieniliśmy z jego dopłatą.Kowal napisał:
Po coś
Żadnych rys lakier igiełka - wróciła cała porysowana, z przytartym cylindrem i bez obiegu w chłodnicy ( nie działała pompa wody :-| ) Dużo rzeczy dokupiłem po jej odzyskaniu więc już nawet wszystkiego nie pamiętam. :-DI w jakim była stanie jak sprzedałeś?
Ale ogólnie Ci się to opłacało ?
Ogólnie tak, bo jakby przyliczyć na pieniądze to senda była droższa niż malaga, ale za to do sendy była dopłata :lol:
[ Dodano: 15-11-2010, 21:39 ]
Elo długo nic nie pisałem ale sporo się pozmieniało w mojej maladze :] Skuter aktualnie jest wystwaiony na allegro ale bardziej pod względem badania rynku niż sprzedaży a więc doszło sporo nowych części między innymi:
- Cylinder Hebo Manston Replica 50cc
- Wydech Yasuni R z polerowaną końcówką
- Gaźnik Dellorto 17,5mm z ssaniem ręcznym
- Wariator Malossi Multivar z rolkami 4,5g
- Przeciwtalerz Polini
- Zawór membranowy Polini
- Sprzęgło RMS Race
- Wkład filtra powietrza Stage6 Double Layer
- Podwyżka amortyzatora IGM +40mm
- Pokrywa pompy wody TNT
- Polerowane felgi wraz z oponami od Aeroxa
- Zaciski Brembo