kumpel ma facta. Załatwiłem mu ostatnio że mój inny ziomek mu odciął zawirowywacz i zaspawał kolanko tak że teraz ma zwykłe, czyste kolanko bez zbędnych pierdół. Dodam że ma on cyfrowe zegary i raczej pokazują realną prędkość (dużo niższa niż w peugeocie analog). Skuter zyskał na przyspieszeniu ale jedzie tylko 55km/h. Coś słyszalem kiedyś że na filtrze jest jakaś blokada i rolki ktoś też wymieniał ale dużo to podobnież nie dawało. Tak czytam na tym forum że realne powinien iść ok. 65km/h. Więc gdzie blokady?
dysza do gaźnika jakoś 65/70, odblokować filter powietrza (wyrwać taki wystający komin), rolki dobrać indywidualnie.
blokada jest jeszcze na wariatorze w postaci jakby pierścienia czy czegoś podobnego na wewnętrznym krańcu wariatora, jedyny sposób to zeszlifowanie jego.
po wyregulowanie 65 powinien lecieć.
byłem przekonany że na wariu blokadą może być tylko pierścień który się zdejmuje - u niego go nie ma. A ta dysza to 65 czy 70?
74
Możesz kupić 2 dysze i sprawdźić na której lepiej jeździ, bo nikt Ci tego dokładnie nie powie
no rozumiem że w różnych skuterach różnie trzeba regulować ale chyba te same modele, setupy i w ogóle zachowują się tak samo bo mają w sobie to samo czyż nie?
No niby tak, ale może być tak że jakąś część masz w gorszym stanie i nawet jak dasz ten sam setup do 2 takich samych sqootów to mogą mieć różne v-max i przyśpieszenie.
Przecież każdy dotarł się inaczej, i nie chodzi tak samo jak inny.