Nie znalazłem i nie pamiętam żeby był taki temat.
Czy do skutera można zastosować takie coś?
Miał ktoś z tym styczność?
Czy to naprawdę może działać?
sorry za offtopa ale powiedz mi co to jest i z czym to się jje i co byś chciał osiągnąć dzięki temu
Te magnetyzery podłącza się w samochodach na przewodzie gumowym idącym od filtra powietrza. Mają wzbogacać mieszankę i obniżać spalanie. Widziałem test tego w gazecie MOTOR i że tak powiem gówno dało.
Właśnie Kowal ten jest na benzyne a nie na powietrze, w aukcji jest wszystko dobrze wyjaśnione że ten magnetyzer jak gdyby porządkował cząsteczki benzyny żeby lepiej się łączyła z powietrzem.
Chyba to była ta aukcja
Szczerze? Hu*ja ci to da! JUż lepiej sobie zatankuj za tą kasę.
Nom ja mam magnetyzery w aucie i to właśnie tak jak by szeregowało cząsteczki/atomy paliwa i powietrza by się lepiej łączyły… coś tam to dało nie znacznie ale dało…
Tylko powiedz mi chłopie jak ty to chcesz do skutera zamontować skąd weźmiesz tak mały magnetyzer na przewód paliwa w skuterze oraz powietrzaż? widziałeś to kiedyś na oczy?
na oczy nie, ale to by się zrobiło, ale jak masz na benzyne i powietrze to jest złe!!!
lepiej jak się da na samą benzyne bo tak powietrze i benzyna elektryzują się tak samo i jest podobno mniejszy efekt bo się gorzej łączą, ponad to może dojść do przesycenia.
Głupoty… to po co by robili 2?? ehhh i to takie tanie nie jest jak ja to kupowałem to ok.500-600zł… do auta… jednak jak są dwa to musi dawać lepsze efekty niż z jednym…
To już głupota albo nadmiar kasy wydawać 6 baniek na jakiegoś magnetyzera… :-? :roll:
Jeśli do skutera to tak… a do auta… hmm… podobno zmniejsza spalanie nawet do 25% i głownie za to założyłem to i co prawda spalanie się zmniejszyło troszkę … od razu nie ma efektów tylko po przejechaniu na tym iluś tam km…
Ale wkręt :lol: Jak chcesz wyrzucić kasę w błoto, to kupuj! :lol: W tej ofercie jest tyle sprzeczności, że szok!
Primo: możliwe jest namagnetyzowanie cząsteczek, ale nie przy pomocy takiego gó.wna, musi być silny elektromagnes.
Secondo: magnetyzować można dodatnio i ujemnie!
Terzo: Im więcej magnesów, tym wydajniejsza praca; [u:23113e7d8d]Alu[/u:23113e7d8d] się nie magnetyzuje, więc odłączać nie trzeba
Quatro: Przy tak małej pojemności działanie jest praktycznie nieodczuwalne
PRAWDA: http://pl.wikipedia.org/wiki/Magnetyzer_(instalacje_samochodowe)
Posumowując JEDNO WIELKIE GÓ.WNO i BUJDA [/code]
robili badania i gówno to daje. Jedynie oczyszcza z tych tam metali ciężkich itd., ale nic ponad to… Szkoda kasy
Dobra dzięki za odpowiedzi, może kiedyś kupie ale nie do skuta.
Temat do zamknięcia.