Luz na wale

Witam serdecznie, mam już ponad rok skuter i nigdy mnie to nie zastanawiażo, ale ostatnio gry regulowałem gaźnik i skuter był na bardzo małych obrotach usłyszałem takie jak by “klekotanie” , gdy przekr?cięem nieco manetką klekotanie na tyciu wyższych obrotach ustąpiżo. Doszedżem do tego że jest to luz na wale i mam takie pytanko czy trzeba coś z tym zrobić muszę dokręcię wałcy mogę jeździć na nim tak z 2 tygodnie, bo za dwa tygodnie będą montowałnowy cylek(tuningowy)to na pewno to zrobić, ale czy do tego czasu przy szybkiej jeździe nic się nie stanie??, proszę odpisać.

jeżeli masz luzy na wale to zakładają sportowy cyc wałpu?ci. Ja się dokładnie nie znam na tym ale wałjak wyjmiećsz możesz dopiero sprawdźić, a klekotanie to raczej łożyska…

Miałem podobne objawy, po prostu miałem za w?ski pasek i wariator się “telepaż”.

Czyli to nie wina wału a paska, a powiedzcie mi jeszcze jakmożecie czy nic z wariatorem się nie stanie?

Zdejmij wariator i poruszaj wałem w górę i w dł?. Jeśli będą luzy to zmień łożyska (czasami simeringi wystarczy zmienić).

Oki, bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam ;]