Czy to normalne zeby lozyslo w tylnym kole po 5220km sie psulo bo mam male luzy a sroba jest nie ruszona dokercajaca kolo. Kymco Agiliti 16+.
zdaje się że w tym modelu to dość powszechne i ostatnio nawet o tym coś tutaj chłopaki pisali.
Jak to wiec nie tylko ja mam ten problem tlok juz wymienilem bo sie rozwalil. Co mnie jeszcze czeka?
A jaka cena naprawy?
edytuj swojego posta zamiast dawać co 3 minuty kolejne zdanie w kolejnym wątku.
Musisz poczekać aż ktoś kto wtedy sie udzielał zobaczy ten temat i może odpisze albo możesz go poszukać tu samodzielnie (co niestety jest trudne z racji na mechanizm wyszukiwarki).
Witam jeżdżę skuterem Romet Router City Line 50cm 4t. Problem polega na tym że gdy poruszam tylnym kołem w przód i w tył to czuje delikatny luz. Chciałbym się dowiedzieć na czym polega mój problem i jak się go pozbyć.
O to link do filmu w którym jest przedstawiony ten problem https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DCobN_js5zOA%26feature%3Dplcp&h=ATP97FrSHk7qZkPY6s_iERCDzaw-6-J0LVnW0WEevXrCKOkNBHmxrLHQ_MfwqVqZ0Xywo2xs5EdWfj9xK1_zmBiTQchfa3wn-3aObzzHo-9w33fNVyBWT-uPDFxfiiIov5tz9g0
zaraz… piszesz w wątku o Kymco posta dotyczącego rometa a zamieszczasz filmik do Aeroxa.
Do tego w końcu masz stukanie kiedy poruszasz kołem przód-tył czy kiedy niem kręcisz w jedną i w drugą. Bo luz na osi koła to nie to samo co luz w mechanizmie przełożenia
Witam,piszesz ,że łożyska w tylnym kole się wypracowały,w sunnie wątpię czy w ogóle w Twoim kymkaczu jest jakieś łożysko w tylnim kole. Najprawdopodobniej jest jedno łożysko w wahaczu od strony tłumika a drugie podpiera wałek napędzający koło - tak jest w moim AC (model nieco starszy).Ja wymieniałem uszczelniacz w przekładni od strony kola ,przy okazji wymieniłem obydwa ww łożyska . Koszt ok 80zł za części, około 50zł kosztowała uszczelka fabryczna kupiona od Motorlandu(uszczelka pokrywy napędu ) a 30zł łożyska i uszczelniacz ze sklepu z łożyskami.Mi to zajęło ok.1,5h .Jak chcesz to przez pw. daj znać, to przez telefon powiem co i jak, poniważ opisanie naprawy trwało by za długo.