Witam,
Chciałbym kupić łożysko korbowodu pod nowy cylinnder 70cc, na mielochu widziłem takie łożyska po 20 zł, z tym że sama przesyłka to 22zł więc się nie opłaca. Dziś wybieram się pośmigać po sklepach motoryzacyjnych i popytać o te łożyska…
Tylko! Jaki jest wymiar tego łożyska korbowodu do jet forcaż! Można to gdzieś sprawdźić czy samemu muszę domontowywać cylinder, aby ujrzeć wymiar łożyskaż
Dzięki
widzę że kupę wiesz o skuterach nie ruszaj tego bo zpierzysz, jak ty chcesz widzieć łożyska po ściągnięciu cyla to życzę powodzenia , trzeba rozpołowić silnik , wyciągnąć wał i ściągnąć łożyska i z nimi pójść do sklepu :573:
wrona napisał:
widzę że kupę wiesz o skuterach nie ruszaj tego bo zpierzysz, jak ty chcesz widzieć łożyska po ściągnięciu cyla to życzę powodzenia , trzeba rozpołowić silnik , wyciągnąć wał i ściągnąć łożyska i z nimi pójść do sklepu :573:
Wrona właśnie sam się wykazałeś ogromną wiedzą o budowie silnika i tuningu albo czytać dokładnie nie potrafisz...
on napisał łozysko korbowodu więc pozdrowienia z Polski Ci przesyłam skoro żeby wyjąć łozysko korbowodu rozpoławiasz silnik... -.- Tak to sobie tylko życie utrudniasz. xd
Ale zgodzę się że musisz wyjąć to łożysko i isć do sklepu to ci dadzą identyczne jakieś wzmocnione tyle że rozpoławiać silnika nie musisz, wystarczy ściągnąć cylinder i tłok.
kurwa pojebało mi się łożyskami wału , mów że chodzi ci o łożysko igiełkowe
Hehe dokładnie Mafioz napisałem korbowodu, czyli igiełkowe Już mi znajomy napisał wymiary więc będę szukał po sklepach Dzięki (pomógł)