Witam mam chiński skuterek po remoncie (cylinder 72cc,tłok,wał,wariator,sprzęgło,pasek,gaźnik,tłumik) i z 50km temu wymieniałem rolki w wario (na lekkie nie piszę na nich waga, są czerwone) i zauważyłem ,że pasek zaczyna się delikatnie odklejać coś takiego jakby się warstwa rozklejała. Po wymianie tych rolek skuter odrazu ruszał z wysokich obrotów i pruł jak szatan, teraz po wymianie ok. 100km minęło , zapchał się gaźnik wyczyściłem i odpala jak trzeba i nie przerywa jak przedtem, lecz skuter powoli rusza do swojej prędkości 10-20km/h i czuć jakby coś złapało i zaczyna ciągnąć tak jak wtedy. Czy to może być wina paska? bo widziałem ,że lekko się zaczęła warstwa rozklejać i czy może to być od tego ,że ciągnie od 10-20? :( Teraz ani siły zrywać nie ma, jak stoję na przejezdzie kolejowym pod gorke to ledwo rusza i jak osiągnie 10-20km to zaczyna rwać... to wina paska?
pozdrawiam
Jak tutaj dodać zdjęcie? dodałbym paska help
Raz łapie przyspieszenie od 20km/h a jak jest silnik zimny, lub nawet ciepły nieraz złapie odrazu. I nieraz jak odpali muszę dać gaz na maxa ,żeby się wbił na obroty (jak tylko się odpala) jak go wbije to już nie przygasa itp.
i jak leciutko ruszę manetką to obroty rosną,a jak odpalam nie zawsze tak jest pyrka na niskich i muszę dać gaz full i powoli wejdzie na wyższe i je trzyma.