Longija Exacity 50 2T Problem z Odpaleniem

Witam gdy rok temu odstawilem swój skuter do garazu na zime to urwała mi sie gumka od stożka i skuter stal bez filtra przykryłem gaznik szmatka zeby sie nie zakużył i wczoraj chcialem go odpalic i zero reakcji ale gdy wstrzykne paliwo do cylindra to odpala 2-3 s i gasnie.Paliwo przechodzi przez kranik i w gdy wykrece gaznik to wylewa sie z niego paliwo.Moje pytanie czy moze byc tak ze dostaje za duzo powietrza i odrazu gasnie bo nie ma filtra ?

Tak.. poprostu skuter dostaje zbyt dużą mieszanke powietrza i gaśnie..

Wypowie sie ktoś jeszcze ?

wsadź trochę gąbki ( może być nawet do mycia naczyń ) do gaźnika - gdzie jest wlot od filtra powietrza i spróbuj odpalić - tylko nie gazuj za dużo - ( to tylko do próby ) jak zapali i trochę pochodzi na wolnych to będziesz wiedział co jest grane , a tak przy okazji to kłania się pucowanie gaźnika po takim postoju i przykryciu tylko szmatką ,- jeszcze jedno - musisz trochę pokopać by napełnił się gaźnik paliwem .

Gdy sie kopie kopka bez wlaczonego zaplonu to co zasysa paliwo ? gaznik czy co ?

kopiąc zasysasz paliwo do gaźnika , trwa to trochę czasu ale na rozruszniku możesz nawet wycyckać aku więc się nie opłaca - lepiej kopszlag , pokop z 10 - 15 razy i włącz zapłon i dalej próbuj kopać może odpali.

w nastepny weekend bede w domu to napisze czy sie udalo odpalic czy nie.a i czy gdy wykrece swiece to z otworu na swiece powinno tryskac paliwo przy kopaniu ?