Licznik

Panowie mam ten licznik
ten
i czy da rade zrobić tak ze jak będzie się kończyć paliwko to zapali się jedna z lampek na tarczy ?

Raczej jest to nie możliwe. Jeśli dałoby radę takie coś zrobić to musiałbyś tyle rzeczy przerabiać ze szok.

Musisz poszukać takiego urządzenia co idzie do baku (w tej hondzie z której jest licznik) i dać to zamiast pływaków i powinno być ok

Musiałbyś się nakombinować nieźle, żeby zrobić to w pojeździe, który tego nie miał :-? Trzeba by czujnik zakładać w baku itd. Gra nie warta świeczki :wink:

a jak bym ten kupił ?
ten
nie było by problemu z podłączeniem pod seryjna instalacje ?

O ile wiem to w skuterze nie ma blokady odcięcia paliwa. Nie zrobisz tego.

jakiej blokady odcięcia ?

Musiałbyś założyć blokadę prędkości albo cuś żeby odcinało ci paliwo.

tak ale ja paliwo mam na prąd a nie na linke i chodzi mi tylko o to zeby pokazywał ten licznik z 2 linku stan paliwa
ten
http://allegro.pl/item513454374_ub126_wskaznik_poziomu_paliwa_ub_126_nowy_12v.html

Wydaje mi się że lepiej już byś zrobił jakbyś patyczkiem mierzył stan paliwa zamiast tyle kombinować

czyli nie da rady tego podłaczyć ?

Jeszcze raz od początku.

Chodzi ci o to jak podłączyć wskaźnik paliważ

tak czy do seryjnej instalacji da się podłączyć ten wskaźnik

http://allegro.pl/item513454374_ub126_wskaznik_poziomu_paliwa_ub_126_nowy_12v.html

Najpierw to szukaj tego czegoś do baku. Dobranie wskaźnika to akurat już będzie najprostsza rzecz

ale mam pływak w baku i wszystko nawet mam wskaźnik który działa ale chce podłączyć ten
to czego mam szukać do baku ?

Musisz dobrać coś takiego żeby miało wysokość podobną do baku. Możesz spróbować z czujnikiem od malucha bo pływak zamiećszczony jest tam na druciku którego można zawsze przyciąć albo wydłużyć, potem zamocować go do baku rzucić 3 kable i po problemie.

[ Dodano: 17-01-2009, 23:01 ]
NO to trochę za późno napisałem :slight_smile:

Ile kabli wychodzi ci od czujnika z baku?? a ile kabli wchodzi do tego zegara co podałeś w aukcjiż

na aukcji to nie wiem ale do licznika wychodzi 1 albo 2 nie pamietam

Chyba będzie pasować. Sprawdź tak jak napisał marian liczbę kabelków.