Licznik rowerowy!Problem!!!

Wiec tak dzisia zalozylem licznik rowerowy (za 20zl) do swojego skutere.Magnes przerobilem i wszystko ladnie zlozylem zapalam skuter a licznik szaleje nie ruszylem nawet a pokazuje raz 89… raz30… raz36… i tak się caly czas zmienia.Czemu tak jest? Jak to zniwelowac? pomuzcie.

O jejku, albo źle podlaczyles licznik albo jest zepsuty. Sprawdz kabelki, moze gdzieś zwarcie w co wątpie

zalezy jeszcze jaki masz licznik . Ja probowalem podlaczyc do starego skuterka taki za 10 zl z Carrefoura xD i klops .

A co bylo nie tak? Bo ja mam taki za 20zl z reala.Podlaczylem ale on szaleje.

no moim zdaniem licznik od roweru jest przystosowany do dość małych obrotów koła i przypuszczam ze ten twój licznik za 20 zł i tak by prawidłowo nie dzialał;/ ale nie zdusił Ci się czasami gdzieś ten licznik przypadkiem??? jak jest nowy to oddaj na gwarancje do skl. i nie baw się z tym bo nie uznają… pzdr i życze powodzenia:-)

na przyszłość- do skutera kupuje się liczniki firmowe (np. Sigma) za co najmniej 40 zł. Wtedy mają dużą czułość i sprawdzają się w skuterach w 100% (nie zawieszają się i nie wariują). Kupowałem ostatnio z kolegą licznik do skutera (w sklepie rowerowym) i koleś nam doradzić właśnie Sigmę, bo jak sam mówił montować go nawet w simsonie i dobrze chodzić. Więc idę do sklepu rowerowego i kup w miarę porządny licznik (koszt 40-50 zł), a na pewno będziesz zadowolony.

Cena nie robi tu różnicy… Problem leży w zakręceniach z silnika i złym albo braku ekranowania elektroniki licznika… Owinąć kabel i obudowę licznika czymś co przewodzi prąd, a następnie podepnij to do masy… Albo wymienić przewód do hallotronu na ekranowany.

Ekranowanie owszem ma znaczenie w elektronice gitarowej ,ale nie w przypadku licznika za 20zł… Zabawa z kablami pochłonie mu więcej środków niż kosztował licznik ,o ile nie robić tego wcześniej. Co do tego czym to można zrobić to chociażby folia aluminiowa(w gitarach się sprawdza bynajmniej :mrgreen: ) tylko skuter by wyglądać jak UFO. :lol: Podsumowując kup lepszy licznik ,albo pożycz od kogoś kto ma działający ,bo wątpie ,żeby nawet naprawiony licznik za 2 dychy od roweru działać prawidłowo…

Siema, a macie może wskazówki jak zamontować taki licznik? na hamulcu tarczowym czy gdzieś